Jokić nokautirao Dejvisa

Autor:

Sport

18.11.2017

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver punio preko norme, Jokić se igrao, ali i poslao Entonija Dejvisa u svlačionicu. Bogdanović izleteo iz petorke, ali ni to ga nije probudilo. Bjelica i čopor lako u Teksasu, veliki preokret San Antonija u derbiju!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Posle najgore, najbolja partija u sezoni za Denver. U najefikasnijoj utakmici sezone, utrpali su 146 poena Nagetsima, takođe Nagetsi su sada tim koji je dao najviše koševa u jednoj utakmici ove sezone.

Džamal Marej je razbio Pelikanse sa 31 poenom, Jokić se igrao, osmi dabl-dabl u sezoni, 13 poena, 11 skokova, imao je 6 asistencija, šutnuo svega pet puta. Nije ni mnogo igrao, praktično Meloun je razigrao kompletan tim. Jokić je nenamerno glavom udario Entonija Dejvisa, pa je "Obrva" na startu drugog poluvremena morao da napusti igru.

Nagetsi su poveli 25:4, tada se naslućivalo šta će se desiti, na kraju je domaćin pogodio čak 18 trojki.

Minesota je uz sedam poena Bjelice slavila protiv slabog Dalasa, "Vukovi" su pojačali u nastavku i ostavili Mavse na 32 poena u drugom poluvremenu.  Džimi Batler je ubacio 21 poen. Zanimljivo Novicki koji je ubacio 25 poena je počeo meč u petorci sa momkom koji je rođen u istom gradu, Vurcburgu. Ali, Maksi Kleber, 25-godišnji ruki nije uspeo da se upiše u prvom meču u kome je bio starter.

Detroit je pao u Indijani, sjajni Viktor Oladipo pokazuje zbog čega je bio treći pik drafta, ubacio je 21 poen, imao 15 skokova, Bojan Bogdanović dao 15 koševa. Pejsersi su na 50% uspešnosti, u Detroitu, Marjanović zakucan za klupu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Bjelica

Majami je iznenadio Vašington u prestonici, 22 poena, 16 skokova Hasana Vajtsajda, kada se on ovako razmaše u reketu, protivniku nije lako. Dragić je imao loše šutersko veče, svega 6 poena (7 asistencija, 5 skokova), ali ovaj meč je dobijen odbranom. Vašington je u prvom poluvremenu dao svega 29 poena. Majami je vodio sa 25 razlike, domaći  su se vratili u nastavku, ali je Dion Vejters trojkom rešio meč u finišu. Vol očajan 8 poena, muči ga koleno, Bredli Bil je brojao do 26 kod Vizardsa, nije pomoglo.

Do četvrte pobede u nizu stigao je Klivlend. Bio im je potreban produžetak da dobiju Kliperse u Ohaju. Lebron je ubacio 39 poena, Kevin Lov pogodio par trojki u produžetku. Za Kliperse ovo je sedmi poraz u nizu, imali su svoje šanse u regularnom delu, vodili tokom čitavog meča, ali na kraju novi neuspeh, posle onih 4-0 na startu, izgubili su 9 od 10 mečeva.

Netsi su savladali Jutu, Kajlu Louriju su nedostajale dve asistencije za dabl-dabl protiv Njujorka, Kanađani su lako dobili divizijskog rivala. Slavio je Čikago, tek treća pobeda Bulsa, Kris Dan je sa 22 poena, 7 asistencija i 5 skokova predvodio domaćina protiv Šarlota koji je, jasno u nevolji, iako je Kemba Voker sinoć ubacio 47 poena. Ovo nije start kakvom su se Hornetsi nadali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Dobio je i Sakramento, ovo je izgleda bila noć autsajdera u utakmici na malim broj poena sa lošim procentima šuta, Kingsi su slavili protiv Portlanda. Bogdanović nije više starter, očajno je šutirao, 1 od 8, promašio svih pet trojki, imao po 3 poena i asistencije.

Na kraju, Sansi su slavili protiv Lejkersa, Aleks Len je razbio rivala, Ukrajinac je odigrao meč sezone sa 17 poena i 18 skokova. Lonzo Vol opet loš kod domaćihm drugi ruki Kajl Kuzma mnogo bolji 30 poena, 10 skokova. Devin Buker je ubacio 33 poena, šest trojki, Feniks se osvetio domaćima za poraze prošlog meseca, a kao i obično dva mlada tima su bila nervozna, pa je sve bilo na ivici incidenta, no uz par tehničkih stvari su se smirile.

Za kraj smo ostavili derbi, San Antonio je u napetom meču tukao Oklahomu. LaMarkus Oldridž je ubacio 26 poena, njegov tim uspeo da od -23 stigne do pobede. Nisu odustajali iako je Tander dominirao u prvom delu, u prvoj četvrtini su ostavili rivala na 15 poena. Ali u finišu, Oldridž je bio odličan, Gasol dao dva bacanja, Oklahoma promašila par šuteva, na kraju ni očajnički pokušaj Vestbruka nije doneo produžetak gostima. Davis Bertans je odigrao sjajnu rolu sa tri trojke u nizu u drugom poluvremenu. Entoni je ubacio 20 poena, Džordž 18, MVP Vestbruk daleko od prošlogodišnje forme, 15 poena, po 9 skokova i asistencija, zvuči čudno, ali za njegove standarde to nije dobra partija. Uostalom imao je manje od 30% šut.

LA Lejkers - Feniks 113:122
Denver - Nju Orlenas 146:114
Sakramento - Portland 86:82
Dalas - Minesota 87:111
Čikago - Šarlot 123:120
Toronto - Njujork 107:84
Bruklin - Juta 118:107
Klivlend - LA Klipers 118:113 pr.
Vašington - Majami 88:91
Indijana - Detroit 107:100
San Antonio - Oklahoma 104:101

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading