(FOTO) NEKADA JE FURAO FIĆU, A SADA... Džordan i Lebron gledaju u leđa Luki Dončiću!

Autor:

Sport

01.03.2021

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Dončić je zaludeo NBA ligu, rekordi samo padaju pred mladim Slovencem, ali jedan rekord nije ni sanjao da će oboriti, i to samo zbog svoje popularnosti.

RepublikaFoto: instagram.com/lukadoncic
Luka Dončić

On je 27. februara proslavio 22. rođendan, što je bio povod za podsećanje na genijalni poklon koji je dobio od oca za 18. rođendan kada je već "harao" evropskim terenima (popularnu fiću), a samo četiri godine kasnije je njegova kolekcionarska kartica iz debitantske sezone 2018-2019 u ediciji poznate kuće Panini postala je najskuplja u istoriji košarke.

Kako prenose američki mediji, poznati kolekcionar Nik Fiorela je za pomenutu sličicu sa likom i autogramom asa Dalasa, uz hologramski logotip NBA, platio 4.600.000 dolara!

Ovom transakcijom pomenuta kartica postala je druga najvrednija u istoriji svih sportova. Rekord je postavljen u januaru ove godine kada je za sličicu sa likom bejzbol igrača Mikija Mantla iz 1952. godine, vlasnik nekoliko modnih brendova Bob Gof izdvojio neverovatnih 5.200.000 dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Na trećem mestu je kartica još bejzbol zvezde Majka Trauta iz 2009. godine koja je prodata za 3.900.000 dolara.

Što se tiče košarkaških kartica, do sada je rekord držala sa likom Lebrona Džejsma iz ruki sezone (2003-2004) u dresu Klivelnda koja je prošle godine kupljena za 1.845.000 dolara.

 

Da uporedimo, potpisana "ruki" kartica Janisa Adetokumba prodata je za 1.8 miliona, a istu vrednost je dostigla i kartica Lebrona Džejmsa.

Potpisana kartica Majkla Džordana sa Ol-star utakmice 1992. je dostigla cifru od 1.4 miliona pa su te  tri kartice zajedno koštale malo više od ove Dončićeve.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading