CRNO-BELI OD SJAJA DO OČAJA ZA 12 MESECI: Partizan se bori za goli život!

Autor:

Sport

01.03.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana doživeli su u subotu uveče u dvorani "Krešimir Ćosić" od Zadra peti vezani poraz u regionalnom takmičenju (96:94) i sebe doveli u situaciju da u nastavku sezone čak strepe za opstanak!

RepublikaFoto: KK Partizan
Košarkaši Partizana

Crno-beli su sa skorom 7-11 na svega tri pobede iznad Borca, odnosno dve od Splita, Krke, FMP i Cibone, a da tragedija bude veća, sunovrat od sjaja do očaja desio se u poslednjih godinu dana.

Kada je prethodna sezona prekinuta 9. marta 2020. usled pandemije koronavirusa, "parni valjak" je kolo pre kraja obezbedio prvo mesto uoči plej-ofa na Jadranu, dok je u Evrokupu uoči doigravanja imao obezbeđenu prednost domaćeg terena.

BRZI REZOVI

Međutim, umesto viđenog plasmana u Evroligu, crno-belima nad glavom visi drugoligaško ABA drušvo iako se bivši as kluba Zoran Sretenović (56) u razgovoru za Srpski telegraf nada da će izbeći takvu sudbinu.

- Pre svega, mislim da je Partizan bio nestrpljiv i da je pogrešio što je krajem oktobra otpustio trenera Vladu Šćepanovića. On je bio pomoćnik Andrei Trinkijeriju i već dve godine u trenerskom sistemu, pa mi deluje da su ga se lako odrekli. Takođe, došlo je i do u grešaka u izboru igrača na dve najvažnije pozicije u timu, a to su centar i plejmejker. Kola su krenula nizbrdo i deluje mi da se crno-beli sada spremaju da kroz Evrokup, gde ih do kraja top 16 faze očekuju mečevi sa Trentom u sredu i Metropolitanom 10. marta, spasu koliko-toliko sezonu - istakao je legendarni plejmejker, koji je i u klupskoj i u reprezentativnoj karijeri bio šampion Evrope i dodao:

IZGUBILI HEMIJU

- Izgubila se hemija u ekipi od prošle sezone iako je, bar na početku, bilo sačuvano jezgro. Takođe, povrede su uticale na slabiju formu od očekivane, pa ovo preti da im bude najlošija sezona od raspada SFR Jugoslavije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading