HAOS U ABA LIGI: Bliži se plejof, Partizan već van priče, a MEGA JURI POSLEDNJI VOZ ZA DOIGRAVANJE!

Autor:

Sport

28.02.2021

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mega Soccerbeta verovatno nisu očekivali da će ove sezone morati da se čupaju u poslednjim trenutcima kako bi ušli u plejof, ali eto, korona je odradila svoje, pa bi posle Partizana još jedan od giganata iz Srbije mogao da propusti doigravanje.

RepublikaFoto: https://www.aba-liga.com/Dušan Radišić
KK Mega Soccerbet - KK Borac Čačak

Mart i april biće presudni i za Megu, a i za njihove današnje protivnike (12 h), košarkaše Borca.

Kako tvrdi trener Mege, želja i motivacija moraće da budu na nivou kako bi Borac pao.

- Čeka nas jako zahtevna utakmica protiv ekipe Borca posle dve nedelje reprezentativne pauze. Radi se o timu koji bez obzira na rezultat igra dobru košarku, imali su dosta utakmica protiv favorita koje su izgubili na jednu loptu. Igraju jako brzo a tim sastavljen od dobrih kreatora na spoljnim pozicijama i visokih igrača koji imaju kvalitet šuta za tri poena. Znamo da im je važna utakmica i da će doći motivisani za nju. Potrebno je da naša želja i motivacija budu na jako visokom nivou da bi odigrali dobru utakmicu - smatra Vladimir Jovanović.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Jovanović oprezan je pred duel sa Borcem

Krilni centar Mege Aleksandar Langović istakao je da je ključno da Mega iskontroliše napad i ofanzivni skok Borca.

- Igramo protiv kvalitetne ekipe Borca koja pruža dobre partije u svojoj prvoj sezoni u ABA ligi. Dva puta su pobedili Partizan, odigrali neke veoma dobre utakmice protiv ekipa iz vrha takmičenja i sigurno će dati sve od sebe da se revanširaju za poraz u prvom delu sezone. Moramo da im odgovorimo pre svega čvrstom odbranom i da iskontrolišemo napad Borca i njihov ofanzivni skok, što na kraju može da bude ključno za pozitivan ishod ovog duela - izjavio je Langović.

RepublikaFoto: https://www.aba-liga.com/Dušan Radišić
KK Mega Soccerbet - KK Borac Čačak

Trener Borca Marko Marinović rasterećeno pristupa stvarima.

- Nemamo šta da izgubimo, a mogli bismo mnogo toga da dobijemo - ističe Marinović pred duel sa Megom.

RepublikaFoto: Starsport
Nema Borac mnogo toga da izgubi, a može da dobije dosta, smatra Marinović

Bori se Borac za opstanak, pa bi mogli da budu motivisaniji, imajući u vidu da Mega i dalje kaska poprilično za timovima ispred sebe.

RepublikaFoto: https://www.aba-liga.com/Dušan Radišić
KK Mega Soccerbet - KK Borac Čačak

Ova utamica igra se na petama dvonedeljne pauze zbog reprezentativnih obaveza, ali je to za Borac već postala praksa ove sezone.

- Duge pauze su za nas ove sezone postale praksa. Ali šta je tu je, ne možemo na to da utičemo. Moram da naglasim da će nam ceo mart, pa i april, biti od velike važnosti za plasman u ABA ligi. Iskreno se nadam da ćemo u tom periodu igrati utakmice u normalnom ritmu, a ne sa prekidima kao do sada. Željni smo utakmica, to je sigurno. Prošle godine smo ih imali i previše, a ove sezone nedovoljno - dodaje Marinović.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marinović veruje da njegov tim može da ostane u ABA ligi

Borac je u minulom periodu vredno radio, a sve u cilju da što spremniji dočeka naredne izazove jer su, kako Marinović priznaje, mart i april ključni za ovaj tim.

- Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo. U periodu koji je iza nas bili smo samo bez Dude Sanadzea, koji je bio sa reprezentacijom Gruzije. Naglasio bih da su momci u prethodnom periodu dobro radili i svi su spremni za utakmicu. Nemamo šta da izgubimo, a mogli bismo mnogo toga da dobijemo. Sigurno je da se nećemo predati. Doduše, igramo u čudnom terminu, od 12 časova, ali nema veze, i na to ćemo se navići. Bitno je i to što ćemo biti kompletni u nedelju protiv Mege, jer se Kočović nakon pauze vraća na teren - zaključio je Marko Marinović.

RepublikaFoto: https://www.aba-liga.com/Dušan Radišić
KK Mega Soccerbet - KK Borac Čačak

Utakmica između Mega Soccerbeta i Borca u ABA ligi na programu je od 12 h.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading