CRNO-BELI OSTALI U AMBISU: Oslabljeni Partizan posle velike drame izgubio u Zadru!

Autor:

Sport

27.02.2021

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Zadra savladali su Partizan sa 96:94 u okviru 19. kola ABA lige.

RepublikaFoto: KK Zadar/Zvonko Kucelin
Novi poraz košarkaša Partizana

Ovo je prva pobeda Zadra nad crno-belima još od 2018. godine kada su slavili u Beogradu. Zadrani su poslednji put u svojoj dvorani od Partizana bili bolji daleke 2015. godine.

Partizan je tako nastavio sa katastrofalnim partijama u ABA ligi ove sezone i doživeo je peti poraz u nizu, ovog puta posle velike borbe i produžetka. Crno-beli su u Zadru bili oslabljeni neigranjem velikog broja važnih igrača, Pejdža, Mozlija, Mike, i Novice Veličkovića.

Utakmica u Zadru nije bila sjajna niti preterano atraktivna za gledaoce (barem ne do finiša 4. četvrtine), a sablasna atmosfera u dvorani „Krešimir Ćosić“ dodatno je doprinela takvom utisku.

Zadar je od samog starta krenuo dobro i tokom prvog poluvremena je konstantno bio u blagoj prednosti. Crno-bele je u igri držao Džoš Perking koji je u tim trenucima postigao čak četiri trojke.

Domaćin je trojkom Dominika Mavre stigao do maksimalnih 59:47 sredinom trećeg perioda. Ipak, Partizan se ubrzo vratio serijom 8:0, a u tim trenucima se istakao mladi Nikola Radovanović sa važnim skokovima u napadu.

U finišu trećeg perioda gosti su ostali bez Radeta Zagorca kome je Domagoj Vuković u borbi za loptu pao na vrat. Krilni igrač crno-belih je ostao da želi na parketu gde mu je ukazana pomoć, ali je ubrzo ustao uz bolnu grimasu na licu i uz aplauze prisutnih napustio teren i više se na njega nije vraćao.

Partizan nije igrao dobro, ali se nije ni predavao.Trojkom Perkinsa sa devet metara gosti su izjednačili na 75:75 na nešto više od četiri minuta pre kraja i najavili uzbudljivu završnicu.

Mavra i Džastin Karter su trojkama sa velike udaljenosti za 81:75, činilo se, prelomili meč na nešto manje od dva minuta pre kraja, ali istom merom uzvratio je Jaramaz, a potom i Trifunović košem iz kontre za 81:80.

Jan Palokaj je doneo svom timu 83:80, a Jaramaz novom trojkom, sekund pre kraja, obezbedio produžetak. Uz beka crno-belih u poslednjoj deonici blistao je i Rašon Tomas koji je u četvrtom periodu upisao 14 poena.

U dodatnih pet minuta presudila je mini serija domaćih 4:0 za 94:90 na 67 sekundi pre kraja. Ali i ishitren šut Uroša Trifunovića…

Radovanović je postigao trojku osam sekundi pre završetka (96:93), Veljko Mršić je tražio tajm-aut, a crno-beli napravili faul vrlo kasno, 1.6 sekund pre kraja. Vuković je promašio oba penala, a na drugu stranu terena na liniju slobodnih bacanja stao je Nemanja Dangubić. Krilni igrač Beograđana prvi penal je ubacio (96:94) drugi namerno promašio, ali nakon što mu se lopta vratila u ruke usledila je blokada Vukovića.

Mavra je bio najefikasniji u hrvatskoj ekipi sa 20 poena, Karter je dodao 17, Antonio Jordano 12, a Kodi Džastis, Vuković i Kinanu Onuaku po 11.

Kod crno-belih Tomas je upisao 24 poena, Jaramaz 19, a Perkins (5/7 za tri) i Trifunović po 18.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Cibonu, a pre toga ima izuzetno važno gostovanje Trentu u borbi za plej-of Evrokupa, dok hrvatski tim očekuje odlazak u Bar.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading