NIŠTA OD BOGDANA I JOKIĆA! Legenda RAZOČARALA naciju - ogroman PROBLEM za reprezentaciju Srbije!

Autor:

Sport

23.02.2021

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogao da prećuti.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić

Bivši reprezentativac naše zemlje Željko Rebrača, u opširnom intervjuu za "Nezavisne", izneo je stav po kome Srbija nema vrhumskih talenata od Bogdana Bogdanovića i Nikole Jokića.

Iskreno, trenutno ne vidim nešto na vrhunskom nivou. Zadnji su Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić. Potrebno je mnogo odricanja i mnogo rada. Uvek kažem da je Duško Vujošević imao najbolji sistem rada s klincima. Radio je s njima individualno i onda ih kao mlade igrače gurao u vatru. Sada u klubovima ima mnogo stranaca, pre svega na pozicijama jedan i četiri. Kad pogledamo reprezentaciju Srbije, posle Vasilija Micića i Miloša Teodosića nemamo nekoga ko može da igra na tom nivou na toj poziciji. Ne kažem da se to neće promeniti, ali moramo da radimo. Timski trening nije dovoljan, mora da se radi samostalno - ocenio je osvajač Evrolige sa Partizanom.

Foto: starsport
Pokrenuo sopstvenu akademiju - Željko Rebrača

Rebrača se osvrnuo na trofejne trenere sa kojima je sarađivao tokom bogate igračke karijere, a među kojima se izdvajaju Dušan Ivković, Željko Obradović, profesor Aleksandar Nikolić, Duško Vujošević...

Klince je potrebno prepoznati. Neko može biti trenutno talentovan, ali to ne znači da će sutra biti vrhunski košarkaš. Ima neko ko čuči u ćošku i kome treba naći dugme da ga upališ, a koji može da bude vrhunski igrač, kao, na primer, Jokić. Ko je očekivao od njega da bude vrhunski? Na kraju je uspeo. Možemo da se pravimo pametni da smo to očekivali, ali nismo. Takva situacija pokazuje drugim klincima, koji imaju višak kilograma, da mogu da uspeju i da ne moraš da budeš atleta i da skačeš nebu pod oblake da bi bio odličan igrač. Ali, moraš da se trudiš i radiš. Ove generacije su mnogo lenje. Socijalne mreže i igrice im uzimaju puno vremena. Naše generacije su stalno bile vani, igrali smo se, a sad je većina za računarima. Ni u školi više nije kao pre. Sad kad klinci dođu da treniraju, prvo je potrebno naučiti ih kako da trče, da poprave motoriku - zaključio je Željko Rebrača.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
3509

23.02.2021 13:02

Svaka čast Rebrača. Odnovna karakteristka današnje mlade generacije je da je previše lena i da mnogo vremana provode na internetu, a veoma malo vani. Takva situacija ima ogromne negativne posledice ne samo u sportu, već i u svim drugim djelatnostima. Vreme je da se nešto čine i da se propast preduhitri.