Petrušev ubacio SKORO 50 poena na debitantskim mečevima, UBITAČNOM CENTRU "ORLOVA" DIVI SE PLANETA!

Autor:

Sport

21.02.2021

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo se čekalo na debi Filipa Petruševa u dresu Srbije, ali ko čeka, dočeka!

RepublikaFoto: www.fiba.basketball
Filip Petrušev briljirao je na debiju za Srbiju

Čekali smo, čekali pa smo ga i dočekali, ali je Petrušev sva očekivanja i najoptimističnijih navijača premašio.

On je postigao 27 poena i šest skokova, uz šut iz igre 10-15, pa je oduševio košarkašku javnost.

Navikao nas je na to, ipak je u-18 selekciju Srbije vodio do dva evropska zlata za redom, pa ako ovako nastavi, Jokić i on mogli bi da budu među najnezasutavljivim tandemima na ovoj planeti.

- Velika je čast debitovati za nacionalnu selekciju, a još je veće zadovoljstvo debitovati ovako impresivno. Za prvi meč, bio je zaista poseban - istakao je Petrušev u razogoru sa "Eurohoops".

RepublikaFoto: FIBA
Srbija - Švajcarska

Orlovi su pobedom od 92:66 nad Gruzijom obezbedili plasman na EP 2022. godine, a centar - priliku da se pokaže na još većoj bini!

Nije kao da je Petrušev ikome misterija, na Gonzagi se tokom dve godine prestavio američkoj publici, dok skauti balave svaki put kada Mega Soccerbet izađe na teren.

 

Petrušev u redovima Mege ove sezone je najbolji strelac ABA lige, ima indeks korisnosti od 28,4 i daje 23,6 poena po meču, uz 7,7 skokova.

Dodatno zadovoljstvo bilo je Filipu što ga je na debiju trenirao Dejan Milojević, pomoćnik Kokoškova i dugogodišnji, doskorašnji trener Mege.

- Oni su mi verovali. Znali su da mi je prvi put. Želeli su samo da me ohrabre i pobrinu da se osećam prijatno, jer ako mi bude ugodno, daću sve od sebe - dodao je on.

Veličina i tehnika niskog položaja Petruseva bili su izvanredni i stvarali su probleme čak i iskusnom gruzijskom veteranu Giorgiju Shermadiniju, dok ga okretnost i atletičnost u kombinaciji sa impresivnim setom veština čine ga gotovo kompletnim paketom.

I protiv Švajcarske je bio sjajan, pa je ubacio 22 poena i uhvatio osam skokova.

Sa Filipom Petruševim budućnost srpske košarke deluje veoma svetlo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading