SVET U ČUDU: Pljušte pohvale za centra Srbije posle DOMINANTNE PARTIJE protiv Gruzina, SLEDEĆI KORAK - NBA!

Autor:

Sport

19.02.2021

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budućnost Filipa Petruševa sve je svetlija iz minuta u minut.

RepublikaFoto: www.fiba.basketball
Filip Petrušev u dresu Srbije

Ako vam vanzemaljske partije u ABA ligi nisu bile dovoljan dokaz, centar Mege i reprezentacije Srbije apsolutni je monstrum!

Iako su se Šermadini i njegovi saigrači svojski potrudili (kako ukazuje snimak ispod) da stanu na put Petruševu i "Orlovima", zauzvrat su dobili samo jedan ozbiljan čas košarke, pa su deklasirani 92:66.

 

 

Tako je Srbija obezbedila prolazak na Evropsko prvenstvo u 5. kolu kvalifikacija, pa će protiv Švajcarske samo Filip imati novu priliku da oduševi NBA skaute.

 

 

On je na meču sa Gruzijom ubacio 27 poena, dodavši i šest skokova, pa je košarkašku javnost toliko oduševio, da se Tviter usijao.

 

 

Bilo na turskom, engleskom, gruzijskom ili srpskom, pohvale za momka kome je NBA suđen slile su se sa svih strana.

Znamo da Filip Petrušev ima ogroman potencijal i da će biti veoma važna zvezda u budućnosti. Jedan od detalja koji će biti bitan za njegovu karijeru je odbrana. Dobro snašao u odbrani protiv visokog igrača kakav je Šermadini, izgledao je sjajno - napisao je jedan fan iz Turske. 

 

 

- Kada gledam prospekte iz Evrope, Filip Petrušev najviše se ističe kao da je spreman za NBA. Osporavaju ga zato što je građen kao Dragan Bender, a znamo kako je on prošao, ali nikada nisam video lošu partiju ovog momka - napisao je drugi.

 

 

I njegov agent Miško Ražnatović uključio se u "hajp", pa je istakao statistiku debitanta u nacionalnom dresu da svi vide koliko je "pokidao".

 

 

Petruševu, koji je inače igrao koledž košarku na Gonzagi, a koji ove sezone u dresu Mega Soccerbeta beleži 23.6 poena (skoro 5 više od sledećeg strelca u ABA ligi) i 7,7 skokova u regionalnom takmičenju, suđeno je da završi u NBA, ali ako ovom brzinom nastavi da se razvija, mogao bi da bude senzacija poput Nikole Jokića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading