SINE, ŠTA IM TO URADI?! Nikola Jokić MASAKRIRAO ŠAMPIONE, Srbin NEZAUSTAVLJIV na putu ka još jednom tripl-dablu!

Autor:

Sport

15.02.2021

08:42 >> 08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija Lejkersa od sedam uzastopnih pobeda završena je posle nerealne partije "Džokera" protiv šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić još jednom je pokazao da je među kandidatima za MVP-a u pobedi nad Lejkersima

Denver i njihova zvezda savladali su "Kralja" Džejmsa i "Lejkšou" rezultatom 122:105, čime su ligi stavili do znanja da su Nagetsi najzad ponovo na putu ka vrhu.

Denver Nagetsi uspeli su da se revanširaju "jezerašima" za poraz u njihovom prvom meču ove sezone, a ponovo je jednu od glavnih rola imao srpski Ol-star i jedan od glavnih, ako ne i glavni, kandidat za MVP nagradu.

Nikola Jokić je ostvario "tripl-dabl", ubacivši 23 poena, uz 16 skokova i 10 asistencija, pa je iza njega Denver stigao do 15. pobede u sezoni.

Jokić je za 35 minuta na parketu imao učinak 7/12 za tri poena, ubacio je jednu trojku iz pet pokušaja, dok je sa linije slobodnih bacanja bio perfektan - 6/6.

Uz pomoć Džamala Mareja (25 poena), Denver je krajem prvog poluvremena napravio veliku razliku, koja se do kraja utakmice samo povećavala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić i Gasol u duelu "starih poznanika"

Još jedna stvar koja je Nagetsima dala vetar u leđa jeste njihova odbrana, koja je u drugom poluvremenu Lebronu dozvoila da ubacio svega tri poena, dok je Entonija Dejvisa zadržala na svega 15.

"Obrva" je inače napustila teren zbog povrede nakon okršaja sa Jokarom, posle čega se nije vraćao na teren.

 

Srpski centar prosto prevazilazi samog sebe iz utakmice u utakmicu, pa više ni ne čudi što je za svega 24 minuta igre uspeo da ostvari toliko dominantan tripl-dabl, ali stvar koja istinski raduje jeste igra Zika Nadžija, pika prve runde sa ovogodišnjeg drafta, koji je ubacio 16 poena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruki Zik Nadži oduševio je sa 16 poena

Pored Lebronovih 23 poena, Kajl Kuzma je u Lejkersima dodao 19, a Aleks Karuso 11 poena.

 

 

Trka na Zapadu se polako zahuktava, pa novi poraz Lejkersa Jutu ostavlja usamljenu na prvom mestu sa 22-5, dok su šampioni 2. sa 21-7. Nagetsi sada zauzimaju 7. poziciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading