SVAKA IM ČAST: Mutini momci NAPRAVILI ČUDO KOJE NIJE VIĐENO GODINAMA u Kupu Radivoja Koraća!

Autor:

Sport

12.02.2021

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika pobeda Vojvodine protiv FMP-a dokazala je da je ovogodišnji Kup zaista drugačiji od prethodnih.

RepublikaFoto: Kss.rs
Košarkaši "Voše" bili su pobedonosni protiv FMP-a u Kupu Radivoja Koraća

U senci priče o Partizanovoj seriji neuspeha u ABA ligi i Zvezdinim problemima sa koronom, ekipa Miroslava Mute Nikolića izašla je na svoj parket u hali SPENS i eliminisala ABA ligaša, čime je ušla u polufinale protiv Mege (subota, 18 časova).

Koiko je to veliki rezultat Voše pokazuje i istorija, jer se šest godina nije dogodilo da tim iz domaće lige (Košarkaške lige Srbije) eliminiše ABA ligaša!

RepublikaFoto: Starsport
Mutini momci prvi put posle šest godina napravili su ovakav uspeh

Poslednji put to se dogodilo u Nišu 2015, kada je Vršac šokirao Metalac predvođen tada mladim Dejanom Davidovcem, sada "univerzalcem" Crvene zvezde.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dejan Davidovac

Nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije postigao je te večeri u "Čairu" protiv Metalca čak 18 poena i realizovao čak 14 slobodnih bacanja, među kojima su bili i presudni hici, u finišu utakmice.

Vršac je u tom trenutku bio šestoplasirani na tabeli Košarkaške lige Srbije, a i taj rezultat nagovestio je ono što je nažalost brzo usledilo - pad Metalca sa jadranske scene.

I u godinama pre toga nije bio čest slučaj da "domaći" tim izbaci ekipu iz ABA lige.

 

To se dogodilo 2014. godine u duelu FMP-a i Partizana, kada su "panteri" kaznili to što je Duško Vujošević povukao najjače adute sa tog Kupa, a pre toga 2011, kada je FMP u polufinalu eliminisao Crvenu zvezdu, a potom i u finalu protiv Partizana vodio do završnih minuta.

Vojvodina će u subotnjem polufinalu imati šansu da napravi zaista istorijski rezultat i da proba da prva "veže" jadranske skalpove, iznenađenjem protiv još jednog favorita - Mege, prenosi "Mondo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading