HLADNA GLAVA: Košarkašice Srbije u Turskoj overavaju kartu za Evro!

Autor:

Sport

05.02.2021

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ove subote protiv Litvanije u Istanbulu (16 sati) završava kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa željom da pobedi i osigura prvi "šešir" na žrebu za finalni turnir u Španiji i Francuskoj.

RepublikaFoto: Kss.rs
Košarkašice Srbije

Srbija je iz grupe E već obezbedila plasman posle dve ostvarene pobede protiv Turske i jedne protiv Litvanije.

- Iako znamo da smo se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, ova utakmica nam izuzetno znači da potvrdimo prvo mesto i osiguramo prvi šešir na žrebu. O Litvaniji znamo da ima dobre i dominantne centre i brze bekove. Naša osnovna odbrana će da reši posao ako se držimo svih principa koji se traže od nas- rekla je kapiten Jelena Bruks za sajt KSS.


Srbija je u Istanbul stigla u četvrtak uveče, devojke će do utakmice u "Ahmet Džomert" dvorani imati samo jedan trening.

 

 

 


- Uvek su nam najviši ciljevi. Igrale smo već u novembru protiv njih. Nismo imale dovoljno vremena sada da se pripremimo, ali mislim da smo bolja ekipa. Vežbale smo ovih par dana i dogovorile smo šta i kako treba da se brani i čuva u reketu- poručila je reprezentativka Sara Krnjić.

Plasman na Eurobasket pored Srbije i domaćina Francuske i Španije do sada su obezbedile i selekcije Slovenije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Belgije i Hrvatske, a na prvenstvu će igrati 16 ekipa.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading