GROM IZ VEDRA NEBA: Sjajna vest za "Delije" STIŽE iz Australije!

Autor:

Sport

03.02.2021

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči "vrelog leta".

RepublikaFoto: Starsport
Duop Rit sa saigračima iz Crvene zvezde

Selektor Australije Brajan Gurijan saopštio je spisak od 24 igrača koji konkurišu za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, a među njima se našao i igrač Crvene zvezde Duop Rit.

Pored njega tu je još tandem košarkaša koji su nastupali u Srbiji, Džok Lendejl i Ajsak Hamfris. Prvi je igrao za Partizan, dok je sadašnji as Adelajda branio boje FMP Železnika.

Na spisku Australijanaca, osim pomenutog trija su:

Džo Ingls (Juta), Peti Mils (San Antonio), Aron Bejns (Toronto), Rajan Brohof (bez ugovora), Metju Delavedova (Klivlend), Kris Golding (Melburn), Brok Motum (Galatasaraj), Benom Simons (Filadelfija), Džoš Grin (Dalas), Vil Mekdauel Vajt (Rio Grande Voli Vajpers), Vil Mani (Nju Orleans) i Matis Tibul (Filadelfija). Pozvani su još Deng Adel (Hoks) Ksavijer Kuks (Sidnek Kings), Mič Krik (Jugostični Melburn), Dante Egzum (Hjuston), Džoš Gidi (Adelaid), Nik Kej (Betis), Mič Mekeron (Melburn), Ton Mejker (bez ugovora) i Mič Norton (Pert).

Republika

- Ovo su naša 24 najbolja dostupna igrača, a tu je i značajan broj igrača iz NBL, koja pokazuje snagu naše lokalne lige, priznate širom sveta. Razgovarao sam sa svakim igračem tokom protekle dve nedelje i bio sam izuzetno impresioniran njihovom neodoljivom željom da igraju za Australiju - ocenio je Gurijan.

Podsetimo, "kenguri" su na olimpijadi u Riju 2016. godine zaustavljeni u polufinalu od Srbije (61:87), a potom su izgubili i bronzu nakon dramatičnog okršaja sa Španijom koju je predvodio Pau Gasol.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading