Marina Maljković posle žreba za OI: Dobile smo NAJJAČU GRUPU na takmičenju, ALI SMO SPREMNE!

Autor:

Sport

02.02.2021

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I selektorka Marina Maljković oglasila se posle žreba za Olimpijske igre.

RepublikaFoto: Starsport
Selektorka Marina Maljković spremna je za nove izazove posle žreba za OI

Ženska selekcija Srbije, vlasnik bronzane medalje sa Igara u Riju, na put do olimpijskog postolja u Tokiju krenuće iz Grupe A gde je očekuju dueli sa Kanadom, Španijom i Južnom Korejom.

- Kao uvek, ne pravimo nikakve kalkulacije. Svejedno mi je ko je izvučen. To tako mora da bude, a naše je da radimo i pripremimo se najbolje moguće, da pokažemo maksimum protiv takvih ekipa. Priča o ovakvim ili onakvim grupama, posebno kada su u pitanju Olimpijske igre, najjače takmičenje na svetu, potpuno su suvišne - rekla je selektorka Srbije Marina Maljković.

RepublikaFoto: Starsport
Marina Maljković

Španiju, aktuelnog evropskog prvaka, olimpijskog vicešampiona iz 2016. i vlasnika svetske bronze iz 2018, odnosno trenutno trećerangiranu na listi FIBA, sadašnja generacija Srpkinja dobro je upoznala na velikim takmičenjima, ali ne po dobru.

Svih pet mečeva su izabranice Marine Maljković izgubile - u polufinalu Evrobasketa 2013. (79:88), drugoj fazi Evrobasketa 2015. (80:91), grupnoj fazi (59:65) i polufinalu (54:68) u Riju 2016, te polufinalu Evrobasketa 2019. (66:71).

- Španiju svi dobro znamo, u pitanju je ekipa koju ne možemo da pobedimo godinama. Definitivno imamo ogromnu želju da konačno Srbija jednom savlada Španiju, što je jako teško - dodala je on. 

Kanađanke, trenutno četvrtorangirane na listi FIBA bile su šeste u Riju, dok su se spustile stepenik niže dve godine kasnije na Mundobasketu na kome Srpkinje nisu učestvovale.

- Kanada je fizički izuzetno dominantna ekipa koja igra najbolju odbranu na svetu. Izuzetno su fizički snažne i praktično perfektne, čvrste i grube u odbrani. Od njih smo u Riju na prošlim Igrama izgubili upravo iz tih razloga - smatra Maljkovićeva.

RepublikaFoto: Starsport
Maljkovićevu ne brinu Kanađanke, dok Španiju dobro poznaje

Korejke su daleko od kvaliteta Kanađanki i Špankinja. Vraćaju se na Olimpijske igre prvi put posle Pekinga 2008, ali od premijernog šampionata kontinenta 1965. godine nikada nisu ostale bez medalje.

- Koreja je klasičan predstavnik azijske košarke koju krasi velika brzina. Mi koji radimo u Aziji znamo o čemu je reč. Ta košarka je 20 ili 30 odsto brža od evropske, a uz tu brzinu poseduju i veliku preciznost - dodala je Maljkovićeva, a preneo "Mozzartsport".

 

U Grupi B olimpijskog turnira u Tokiju za košarkašice koji će biti odigran od 25. jula do 7. avgusta, nalaze se Nigerija, Japan, Francuska i Sjedinjene Države, a u Grupi C Australija, Portoriko, Kina i Belgija. Plasman u četvrtfinale obezbediće po dve najbolje ekipe iz svake grupe i dve trećeplasirane ekipe sa najboljim skorom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading