IZJAVA KOJA ĆE UZBURKATI SRBIJU: Bivši košarkaš Partizana BESAN zbog Korija Voldena!

Autor:

Sport

01.02.2021

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez dlake na jeziku.

RepublikaFoto: Starsport
Ratko Varda

Proslavljeni košarkaš Ratko Varda bio je gost na TV Arena sport u emisiji "U obruču". On je veoma besan zbog toga što strani košarkaši danas mogu vrlo lako da dobiju srpski pasoš.

Poslednji takav primer jeste onaj Korija Voldena.

Da ne budem rasista, ali mislim da ceo ovaj put na kojem smo trenutno oko stranaca u našoj košarci, meni se lično ne sviđa. Javno kažem to i ne stidim se toga što napišem i mislim. Prema domaćim igračima je ružno, to gledamo svake godine pred Kup. Imamo situaciju da igrač koji dođe na par meseci tu dobije državljanstvo. To se ne daje, to nije samo list papira, najsvetije što imate vi kao državljanin.

Potom se prisetio da jedne godine njemu nije bilo dozvoljeno da učestvuje na završnom turniru Kupa, jer je "stranac".

Ja kada sam bio u Kragujevcu, ja sam se rodio kao Bosanac. Iako sam državljanin Srbije ili Jugoslavije od rođenja, od 1991. godine sam u Beogradu, uredno plaćam takse i sve, a onda dođem pred finale Kupa, pred Fajnal for ili ejt i kažu mi da sam stranac, košarkaški stranac. Amerikanci su sada domaći igrači, a ja sam stranac, to mi smeta.

RepublikaFoto: Euroleague.net

Na kraju je poentirao.

Ako nemate kvalitet, vi ćete nastaviti da dovodite druge strance. Takva je situacija u modernoj košarci. Danas stranac povećava kvalitet, tribine su punije. Ako napravite da se domaći igrač u svojoj zemlji oseća kao stranac, ne znam ni šta da kažem iskreno. Imate osam stranih i četiri domaća, a gledam igrače sa Balkana kao domaće - zaključio je Varda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading