POTPISAN VAŽAN UGOVOR: Grad Beograd i Pokret za žensku košarku nastavili saradnju!

Autor:

Sport

29.01.2021

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Idejni tvorac "Pokreta za žensku košarku" Marina Maljković i gradska sekretarka za sport Dragana Pešić Belojević potpisale su danas protokol o nastavku saradnje.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Maljković, Vesić i Pešić Belojević

Ugovor o saradnji potpisan je u Starom dvoru, uz prisustvo zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i devojčica, polaznica košarkaškog Pokreta.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacija Marina Maljković zahvalila se, kako je rekla, svom Beogradu na podršci, jer bez te podrške ništa ne bi uspelo.

- Razumevanje počinje od gospodina Vesića, suvišno je objašnjavati njegovo mesto u sportu i koliko ga razume. Ne samo profesionalni sport, već i onaj koji je najvažniji za najmlađe naraštaje ovog grada, pre svega za devojčice. Srećna sam što u svakom momentu razumeju Pokret, ali isto tako Institut za ženski sport, koji je poslednjih dana sve više tema jer imamo preko osam sportova u gradu Beogradu- rekla je Maljković nakon poptisivanja ugovora.

 

Maljković je sigurna da će uz pomoć grada napraviti sa Institutom za ženski sport sve ono što je uspela sa košarkaškim Pokretom.

- Veliko hvala Goranu i Dragani. Svi zajedno idemo napred. Napravićemo da naš grad, koji je dovoljno poznat po sportu, bude poznat i po ženskom sportu i ženskim medaljama, koje osvajamo odbojci, košarci, rukometu... Da podignemo taj broj i da ih imamo što više- zaključila je Maljković.

Gradska sekretarka za sport Dragana Pešić Belojević istakla je da Grad Beograd i Sekretarijat za sport već godinama podržavaju "Pokret za žensku košarku".

RepublikaFoto: Promo foto
Dragana Pešić Belojević

- Veoma sam srećna što se cela priča prošila na još nekoliko sportova i što će devojčice biti u prilici da se besplatno bave i drugim sportovima. Kao bivši sportista srećna sam i zahvaljuem se Marini što svoje slobodno vreme koristi da bi unapredila sport u Beogradu i u Srbiji. Samo bih ponovila njenu poruku: Devojčice, bavite se sportom i budite zdrave- rekla je Pešić Belojević.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se grad Beograd zahvaljuje Marini Maljković na prilici da učestvuje u njenom Pokretu.

- Marina Maljković je jedan od najznačajnih sportskih radnika koje imamo u našoj zemlji. Ona je heroina našeg sporta i za razliku od mnogih, ona kada dođe u svoju zemlju bavi se obrazovanjem mladih i obezbeđivanjem besplatnih treninga za devojčice. Ne znam šta bismo mi kao grad podržali, ako ne bismo podržali ovakav program- rekao je Vesić.

On je podsetio da je kroz "Pokret za žensku košarku" prošlo oko 3.000 devojčica u Beogradu.

- Većina njih se možda neće profesionalno baviti sportom, neke hoće, neke će postati i šampionke, ali će se sve naučiti da pobeđuju i gube, vodiće zdrav život, naučiće da rade timski i postaće dobri ljudi. To je najvažnije i srećan sam što smo u prilici da pomognemo Marinin Pokret. Ovaj pokret je jedinstven, nema takvih mnogo u svetu. Srećan sam što imamo Marinu i njenu želju da svoje vreme koristi da ternira devojčice i uči da zavole košarku. Marina uvek može da račana da će Beograd stajati iza nje- zaključio je Vesić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading