TORTURA U TURSKOJ: Monstruozni Efes unakazio Zvezdu u Evroligi!

Autor:

Sport

26.01.2021

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gubitnički niz Zvezde protiv Efesa se nastavio, pa sada traje čak pet utakmica posle poraza od 86:74.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Zvezda kao da nije imala šta da traži na istom terenu sa Efesom

 

Crveno-beli nikada nisu savladali Anadolu u Istanbulu, a to se ni posle ovog „okršaja“ nije promenilo.

Okršaj nije pravi naziv za ono čemu smo prisustvovali, pošto je više izgledalo kao glorifikovani sparing svetskog šampiona sa amaterima.

Efes je izgledao moćno, već je posle 3 minuta ima dvocifrenu prednost, a nogu sa gasa do kraja utakmice nisu dizali.

Micić, Larkin, Simon i kompanija ređali su se najpre sa distance, a onda i sa svih mogućih pozicija, pa su Radonjićevi puleni izgledali kao da nemaju šta da traže na istom terenu sa njima.

Prvo poluvreme Efes je priveo kraju sa prednošću od 21 poena, ali ni nastavak nije bio znatno bolji po Zvezdu.

Micić i Larkin odigrali su utakmicu iz snova, bilo je jasno da Efesu nije prijao poraz od Zenita, pa su se pobrinuli da odagnajuju bilo kakve sumnje da su pretendent na titulu u Evroligi.

Nastavili su da sipaju sa distance, održavali su razliku od +20, pa su crveno-beli do kraja mogli samo da gledaju i da se dive sili Atamanovog tima.

Efes posle nove pobede ima skor od 12-10, dok Crvena zvezda ima 7-15. Na poslednjem su mestu koje vodi u sledeću fazu (8) Turci, a ako ovako nastave, neće naš Vasa i njegova vesela družina stati do finala.

Najbolji u redovima Beograđana još jednom je bio Ognjen Dobrić sa 12 poena, dok je Rit ubacio deset uz pet skokova. U Efesu se ne zna ko je bio bolji, ali su Larkin sa 23 poena i tri ukradene lopte i Micić sa 13 poena, tri skoka i četiri asistencije, uz pomoć čak tri dvocifrena saigrača (Šanli, Buboa, Simon) uspeli da nastave niz protiv Zvezde.

Četvrta četvrtina, Anadolu Efes - Crvena zvezda 86:72

 

8. minut - O'Brajanta misteriozno nema ni na klupi u drugom poluvremenu. Bobua promašuje, ali crveno-beli ne profitiraju. Džanan Musa dobija novu šansu "na kašičicu", ali odmah pravi faul u napadu. Volden i Noko konačno uspevaju da odrade pik-en-rol, pa Noko zakucava. Tunđer pogađa za dva. Noko dobija bacanja, koja ne pogađa pred sam kraj. 

6. minut - Lengston Hol upisuje nove poene posle polaganja na drugom obruču. Bobua pogađa Danstona, koji zakucava. Umesto očiglednih koraka Brajana Danstona, sudije su svirale prekršaj nad njim, pa će i on na liniju za penale. Ne pogađa Amerikanac prvo, a ni drugo. Zvezda trči brzu kontru ali Davidovac ne pogađa. 

5. minut - Volden pogađa uz prekršaj. Danston sada dobija bacanja, koja pogađa. Larkin "buđi statistiku" još jednom, pa igra kao da je u NBA plejofu. 

RepublikaFoto: Starsport
Larkin ne prestaje da cepa mrežicu iako je utakmica već rešena

3. minut - Tundžeri ne pogađa sa distance, pa Zvezda dobija loptu. Dobrić pogađa za tri. 

2. minut - Kolom ima šest asistencija, ali i pet izgubljenih lopti. Opet je predao protivniku loptu, ali je Larkin uhvatio skok i poentirao. Rit jedini na ovom meču pokazuje srce, pa upisuje nove poene. 

1. minut - Efes je konačno promašio trojku. Crveno-beli u sledećem napadu dobijaju bacanja preko Dobrića. Pogađa jedno, ali i Efes promašuje. Jagodić-Kuridža postiže prve poene u poslednjoj deonici. Rit potom pravi nerezonski prekršaj. 

 

Treća četvrtina, Anadolu Efes - Crvena zvezda 70:52

 

8. minut - Micić sada dobija udarac u lice od Lazića. Novi poeni Rita su usledili, pa sada ima 8. 

7. minut - Efes upisuje 16. asistenciju, a Šanli 11. i 12. poen. Davidovac potom pravi faul, ali Simon to ne koristi. Radonjić Lojda po svim prilikama neće koristiti u nastavku utakmice radi predostrožnosti posle ranijeg pada. 

6. minut - Rit vezuje dve trojke bez promašaja! Volden pravi prvi faul u drugom poluvremenu. Novi poeni Efesa, ovaj put preko Simona. Branko Lazić nastavlja da pogađa sa distance. 

5. minut - Dejan Davidovac poentira za dva. Efes greši, pa Zvezda dobija posed. Dobrić ne pravi pametnu odluku, pa umesto šuta pušta vreme za napad da istekne. Buboa kažnjava novom trojkom. 

3. minut - Dobrić ne pogađa, a Simon u kontri gubi loptu. Efes ipak dobija posed, a Šanli postiže nove poene, pa sada ima 10. Noko za sada ne izgleda išta bolje od Emanuela Terija, pa nastavlja da ređa greške poput čoveka koga se Zvezda otarasila još pre polu-sezone. Greške se nastavljaju, pa Efes opet beži na +20.

1. minut - Hol otvara drugo poluvreme promašajem iza linije 3,65, ali isto radi i Moerman sa druge strane. Davidovac, pa zatim i Hol, igraju sjajnu odbranu, što rezultira novim poenima crveno-belih. Šanli nastavlja da šutira, ali i da promašuje. Duop Rit pogađa za tri za novu seriju od 5-0.

 

Druga četvrtina, Anadolu Efes - Crvena zvezda 56:35

 

9. minut - Ako nastave ovako, Atamanovi momci mogli bi da obore rekord za postignute trojke u Evroligi. Desetu je ubacio Larkin. 

8. minut - Davidovac u ovim trenutcima radi sve što bi centri Zvezde trebali da rade, pa hvata ofanzivni skok i osvaja novi napad. Micićeva igra ravna je umetničnom delu, pa sada posle "šejk-en-bejka" poentira u prodoru. 

RepublikaFoto: Starsport
Micić igra spektakularno protiv bivšeg kluba!

7. minut - Branko Lazić nastavlja dobru seriju iz ćoška, pa pogađa novu trojku. Efes potom pravi faul u napadu. Kolom i Davidovac kombinuju lepo za nove poene. Micić pogađa sa distance za svoju treću trojku iz tri pokušaja. Uzvraća mu Dobrić!

6. minut - Lojd dobija bacanja, ali se povredio prilikom duela sa Šanlijem. Amerikancu je reprezentativac Turske pao na nogu, ali je sam mogao da odšeta do klupe. 

5. minut - Nastavlja Šanli da dominira svakoga ko stane pred njega. Bliži se i -20 za crveno-bele. Vasa Micić nema milosti, već pogađa novu trojku. 

4. minut - Kolom je konačo ušao u igru, ali ni njegovo iskustvo nije moglo da spreči nerealan pogodak centra Efesa. Volden potom pravi nesportski faul, pa Larkin ima bacanja a Anadolu loptu. 

RepublikaFoto: Euroleague.net
Šejn Larkin dominira crveno-bele na sva tri nivoa

3. minut - Volden menja Lojda, pa Radonjić nastavlja sa tumbanjem. Ne pomažu ništa, pošto Larkin vezuje svoju seriju od 6-0. Noko i Hol ne uspevaju već drugi put da odigraju smisleni pik-en-rol, ali Davidovac uspeva da se snađe kada je bitno pa dobija bacanja, koja polovično pogađa. 

2. minut - Opasuljili su se crveno-beli na startu druge deonice, pa su uspeli da vežu seriju od 6-0. Nažalost, Šejn Larkin prekinuo je seriju, i to trojkom. 

 

Prva četvrtina, Anadolu Efes - Crvena zvezda 29:13

 

9. minut - Lojd nastavlja da pogađa, pa kao jedina svetla tačka ima sedam poena. Micić dobija faul i bacanja. Promašio je oba, ali je Singlton na ofanzivnom skoku profitirao i poentirao. Rit je probao da ugura Larkina u koš, ali mu je sjajni plej oteo loptu. Potopu nema kraja...

RepublikaFoto: Starsport
Lojd je jedina svetla tačka u sastavu Beograđana sa sedam poena

7. minut - Danston promašuje dva penala, ali O'Brajant pokušava kroz dvojicu. Ne uspeva, ali lopta stiže do Lojda, koj pogađa za tri. Micić pogađa otvorenu trojku, pa se tortura nastavlja. 

5. minut - Efes već ima pet trojki, pošto je i Buboa ubacio sa distance. Kroz odbranu Zvezde Turci prolaze kao vruć nož kroz puter. 

4. minut - Jagodić-Kuridža konačno je uzvartio sa distance, ali je onda Simon pogodio još jednu. Dalekometna paljba je nastavila, samo što je Volden bio neprecizan, kao i Šanli sa druge strane. Lojd pametno pokušava za dva i pogađa.

3. minut - Problemi Zvezde u napadu se nastavljaju. Ni Dobrić ne pogađa posle ulaska, ali zato Micić pronalazi Šanlija koji pogađa sa polu-distance.

2. minut - Loš start Radanova. Ponovo je promašio, a Efes vezuje dve trojke preko Simona. Noko amaterski napada Šanlija, pa gubi loptu. Turčin potom sa druge strane dobija bacanja. Radonjić je već iskoristio prvi tajm-aut.

1. minut - Utakmica u Istanbulu je počela. Prvi napad Efes u poene je pretvorio Kruno Simon. Radanaov potom napada, ali ne pogađa, pa Turci kontriraju preko Moermana, koj ne pogađa za tri. Kori Volden upisuje prve poene sa distance za crveno-bele. Moerman drugi put pogađa iza linije 3,65.

 

Ekipa deluje kao da je na putu ka stabilizaciji od kada je crnogorski stručnjak preuzeo uzde od Saše Obradovića, pa će posle nedelje u kojoj je Zvezda (7-14) pobedila Real i izgubila od Barselone pokušati da savladaju Anadolu Efes (11:10).

Dok crveno-beli imaju pobedu u protiv Madriđana na kojoj da grade, Turcima je Zenit u prošlom kolu prekinuo seriju od tri vezana trijumfa, pa će biti dodatno motivisani.

Istorija u ovom rivalitetu nije na strani Zvezde, pošto Beograđani u Istanbulu nikada nisu pobedili. Poslednje četiri utakmice dobila je Atamanova ekipa, dok su u 11. kolu ovogodišnjeg takmičenja u evropskoj eliti pobedili 75:64 iza 17 poena i osam skokova Šejna Larkina, koji uz Vasilija Micića i Krunislava Simona čini zaista opasan trio.

Neporažena ekipa iz turskog prvenstva moraće da pripazi na trećeg najbolje strelca Evrolige, Džordana Lojda, i njegovih 18 poena po utakmici.

 

 

Ovaj susret možete pratiti uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading