FILIPOVSKI UDARA NA SRŽ PROBLEMA: Partizan presekao, NA POMOLU POTPUNA REKONSTRUKCIJA!

Autor:

Sport

22.01.2021

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muka je Sašu Filipovskog od gubljenja, pa planira drastičnu reorganizaciju pred nastavak sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Sašo Filipovski "pukao" je protiv Metropolitansa, pa sada pravi velike promene u Partizanu

Po prvi put smo prisustvovali izlivima besa Saša Filipovskog protiv Metropolitansa, kada je potpuno opravdano bio razjaren zbog katastrofalnog izdanja svog tima u porazu od 79:62.

Niko nije zadovoljio kriterijume protiv Parižana, pa je Slovenac konačno presekao i odlučio da je vreme za promene.

Gordić je već liferovan, ali bi njegovim stopama prvi mogao da krene Kodi Miler-Mekintajer, koga navijači sve češće krive za loše partije.

 

 

Nije jedini krivac, normalno, ali odgovornost se obično računa preko platnog spiska, a bivši igrač Cedevite Olimpije na tom polju prednjači (najplaćeniji je posle Rašona Tomasa), tako da bi trebao da bude najbolji igrač kluba.

To definitivno nije, u ABA ligi čak je jedan od slabijih, pa je vreme za raskid blizu.

Mnogo veći problem je angažman drugog zadovoljavajućem plejmejkera, posebno kada se uzme u obzir loša finansijska situacija u KK Partizan. Jedina realna opcija za sada je Demetrijus Džekson.

Ukoliko bi Miler-Mekintajer zaista prešao u Panatinaikos kao što se priča, crno-beli bi na pleju ostali sa Aleksejem Nikolićem, sveže angažovanim Džošom Perkinsom i donekle Ognjenom Jaramazom. Nije to slaba rotacija, ali će Perkinsu trebati vreme da se uklopi, dok se Nikolić i dalje oporavlja od teške povrede. 

 

 

To znači da se i dalje traži bek, ali je barem pronađeno interno rešenje dok ne bude doveden senior. 

Naime, Đorđije Jovanović, ultra-talentovani 17-godišnjak, biće rezervni plej u slučaju da CMM iznenada napusti klub, ali se Džekson i dalje vidi kao favorit.

Nije Filipovski stao tu sa rekonstrukcijom, već je i mladog Nikolu Radovanovića, 204 centimetra visokog krilnog centra, takođe prekomandovao iz omladinskog pogona.

 

 

 

Dok "Grobari" budu čekali rasplet sa sastavom ekipe, njihove miljenike čeka veoma zahtevan period u kome će najpre igrati protiv FMP-a u sobotu, pa onda sa Lokomotivom u Evrokupu, Cedevitom Olimpijom i Igokeom u skorijoj budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading