MAJSTORSKA PARTIJA: Nedović vodio Panatu do ubedljive pobede, Real se i dalje nije oporavio od Zvezde!

Autor:

Sport

21.01.2021

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Nemanja Nedović odigrao je odličnu partiju u pobedi Panatinaikosa nad Himkijem u 21. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Nemanja Nedović

Tim iz Atine je slavio sa 94:78, a Nedović je prikazao jednu od najboljih partija u dosadašnjem toku sezone.

Srpski košarkaš je susret završio sa 21 poenom, četiri uhvaćene lopte, pet asistencija i jednom ukradenom loptom za nešto ispod 27 minuta na parketu. Najefikasniji u timu Panatinaikosa bio je Konstantinos Motroglu sa 29 poena, 12 skokova i dve asistencije.

Panatinaikos je od početka krenuo bolje, dobili su prvu četrvtinu da 23:20, da bi na poluvremenu imali prednost od 13 poena, 46:33. Tokom treće četvrtine imali su maksimalnih 21 poen prednosti, 65:44 i pobeda nijednog momenta nije dolazila u pitanje, iako je ruski tim odigrao nešto bolje u poslednjoj četvrtini.

Kod Himkija, najefikasniji je bio Miki Džordan sa 25 poena, dok je Erik Mekolum dodao 17. Stefan Jović je da nešto više od 20 minuta postigao devet poena.

Velika drama viđena je u Tel Avivu u susretu između Makabija i Reala u kojoj je domaći tim na kraju slavio sa 86:84.

Real je bolje otvorio meč, imao devet poena prednosti na ulasku u drugu četvrtinu (24:33), ali je na poluvremenu imao samo pola koša, (45:46). Velika borba viđena je u nastavku, ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi na 50 sekundi pre kraja bilo nerešeno, 80:80. Makabi je imao bolje nerve u nervoznoj završnici, Dorsi Tajler je pogodio uz dodatno bacanje za 83:80.

Dek je s druge strane iskoristio dva bacanja, smanjio na 83:82, da bi Tajler još jednom pogodio za 85:82. Dek Gabrijel je još jednom bio uspešan sa linije bacanja, 85:84, da bi na osam sekundi do kraja Tejlor Džeferi napravio nesportski faul. Otelo Hanter je promašio oba bacanja, tako dodatno doprineo drami, ali je posle faula Nikolasa Laprovitole Skoti Vilbekin pogodio jedno bacanje za krajnjih 86:84.

U timu Makabija istakao se Dorsi Tajler sa 30 poena, dok je kod Španaca najefikasniji bio Trej Tompkins sa 20 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading