POTOP U PARIZU: Metropolitans deklasirao Partizan u Top 16 Evrokupa...

Autor:

Sport

19.01.2021

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brod zvani Partizan nastavio je da tone, pošto su crno-beli u Evrokupu savladani od strane Metropolitansa rezultatom 79:59.

RepublikaFoto: www.eurocupbasketball.com
Partizan će morati ozbiljno da se regrupiše posle debakla u Parizu

 

Četa Saše Filipovskog startovala je ledeno, pa je Tomas sa dve izgubljene lopte i tri promašaja dozvolio Francuzima da se odlepe već u prvoj deonici. Pokušavali su Miler-Mekintajer i Zagorac sa trojkama da vrate crno-bele u život, ali je količina grešaka bila nedopustiva.

Druga deonica bila je nešto bolja za crno-bele, ali jedva. Pejdž je uspeo da se opravi od lošeg početka, ali je odbrana bila bušna. Nešto bolje izgledali su u drugom delu četvrtine, Miler-Mekintajer čak je ušao i u mini-seriju, ali je ipak Metropolitans na pauzu otišao sa prednošću od osam poena.

Treća deonica počela je optimistično, ali je Sašo Filipovski do kraja lomio dasku za crtanje taktike. Serija faulova u napadu i izgubljenih lopti razjarila je trenera Partizana, ali ni to nije pomoglo, već su se Beograđani manje više prepustili porazu.

Filipovski je finalni kvartal počeo u stilu Grega Popoviča, ali ne na dobar način, već zato što je njegov tim nastavio da niže greške. Tražio je tajm-aut posle svega 20 sekundi, ali ni to nije probudilo crno-bele. Ostatak utakmice izgledao je kao da NBA šampioni igraju protiv amatera, pa Filipovski zaista treba da se zapita o mnogim stvarima koje u njegovoj ekipi ne funkcionišu.

RepublikaFoto: www.eurocupbasketball.com
Halilović je Partizan potpuno ugasio, a ni loša partija Perkinsa nije pomogla

Najbolji u redovima Partizana bili su Miler-Mekintajer sa 11 poena, dve asistencije i pet skoka, odnosno Mozli sa 13 poena, dve ukradene lopte i pet skokova, dok je kod Parižana Miralem Halilović bio najefikasniji sa 15 poena, odnosno Mišino sa 16.

Metropolitans ostaje savršen u Top 16 fazi posle novog trijumfa, dok Partizan pada na 1-1.

 

Četvrta četvrtina, Metropolitans - Partizan 79:59

 

9. minut - Crno-belima očigledno ne leže Francuzi, pošto je dva najteža poraza pretrpela protiv Burga i sada protiv Metropolitansa. Nada poslednja umire, ali ona što još tinja u "Grobarima" veoma je blizu gašenja. 

RepublikaFoto: Starsport
Vera "Grobara" u ekipu Partizana dodatno je poljuljana posle još jednog teškog poraza

8. minut - Sada i Konate pogađa sa distance. Jaramaz dobija bacanja posle agresivnog prodora. Mišino nastavlja da zakopava Partizan trojkama. Mišino pogađa još jednu trojku. Još jedan alej-up za Mozlija.

5. minut - Partizanova ekipa će bez sumnje jedva dočekati pauzu od mesec dana koja sledi u Evrokupu kako bi se barem donekle konsolidovala. Zagorac ubacuje prve poene za crno-bele u poslednjoj četvrtini. 

3. minut - Sve promašuju crno-beli u ovim momentima. Parižani ne skidaju nogu sa pedale, pa bi do kraja moglo da bude i +30.

1. minut - Filipovski već posle 20 sekundi traži tajm-aut. Perkins posle njega šutira nerezonsku trojku, a onda Mika u sledećem napadu ponovo gubi loptu. Gudvin sa druge stane dobija bacanja, koja ne promašuje. Nastavlja da promašuje Perkins, koji posle sjajnog debija igra veoma loš meč. 

 

Treća četvrtina, Metropolitans - Partizan 61:46

 

9. minut - Kažnjavaju svaki momenat nepažnje Francuzi, pa deluje kao da je ova utakmica već gotova. Crno-beli ne pokazuju bilo kakve znake života, već izgledaju kao da su se predali. Perkins ipak pogađa veoma težak šut sa distance. 

7. minut - Mišino pogađa za dva poena. Braun ponovo šalje Mozlija na bacanja, gde je Amerikanac promašio jedan penal. Konate potom sa druge strane pogađa dva penala. Konačno jedan sjajan potez "parnog valjka". Perkins je pronašao Mozlija na alej-upu. Plej iz SAD potom pravi prekršaj. 

6. minut - Perkins je ponovo u igri. Halilović faulira Mozlija sa sekundom pred isteka napada. 

5. minut - Potpuno su pogubljeni crno-beli u ovim momentima, a Ros to koristi kako bi zaradio nove poene sa bacanja. 

3. minut - Filipovski je besan na svoje pulene. Ros ne pomaže novom trojkom. Halilović nastavlja da prži odbranu Partizana novim "flouterom".

RepublikaFoto: Starsport
Sašo Filipovski bio je besan na svoje pulene posle slabog starta treće deonice

2. minut - Šikoko faulira Dangubića. Ne pogađa Partizan sa distance, ali ni Metropolitans u kontri. Tomas potom pravi faul u napadu. Sudije se polako gube, pa sviraju još jedan faul u napadu. Mozli pogađa oba bacanja posle faula.

1. minut - Drugo poluvreme počelo je poena Rosa. Uzvratio je Pejdž polaganjem. Ros se potom spetljao, ali Mekintajer nije, pa se Partizan približava.

 

Druga četvrtina, Metropolitans - Partizan 38:30

 

9. minut - Tomas zarađuje nova bacanja. Pogađa oba. Ros promašuje trojku, ali crno-beli nespretno ne pogađaju u kontri. Pol Stol pogađa sa distance. Mika pravi diskutabilan faul u napadu, pa već ima tri prekršaja. Poslednji napad ne pogađaju Parižani.

8. minut - Sada Francuzi vezuju seriju grešaka, pa za četu Saša Filipovskog odjednom ima nade! Pejdž prekida seriju promašajem, a Šikoko pogađa sa polu-distance na drugoj strani. Vil Mozli posterizuje Šikoka u kontri!

RepublikaFoto: Starsport
Vil Mozli stavio je Šikoka na poster!

7. minut - Na dobru minijaturu kolege Amerikanca nadovezao se Tomas poenima sa bacanja.

6. minut - Mekintajer konačno pogađa nešto za crno-bele. Čak ni skok ne mogu da uhvate, već Gudvin pored Mozlija i Tomasa dobija drugu priliku. Ne pogađa, ali i Partizan promašuje, pa Tomas hvata ofanzivni skok. Miler-Mekintajer ulazi u mini seriju novim pogotkom.

5. minut - Perkins komplikuje, pa dobija blokadu. Arči Gudvin pogađa sa druge strane. 

3. minut - Halilović konačno promašuje. Pejdž ovaj put forsira sa distance, ali Mika blokira Pinoa u kontri. Tomas misteriozno šutira već treću trojku, ali ni jednu nije pogodio. Pino sa druge strane ubacuje trojku.

RepublikaFoto: Starsport
Rašon Tomas već tri puta je šutirao za tri, ali ni jednom nije bio precizan

1. minut - Perkins promašuje prvi šut u drugoj deonici. Halilović nastavlja da secira Partizan, pa već ima devet poena. Markus Pejdž uzvraća trojkom. Parižani opet prolaze kroz odbranu Partizana kao kroz vruć nož kroz puter. 

 

Prva četvrtina, Metropolitans - Partizan 21:11

 

9. minut - Ne daju Parižani crno-belima da trče, a Partizan ne uspeva da se snađe protiv postavljene odbrane. Već 11 igrača izvrteo je Filipovski, ali nikako da pronađe kombinaciju koja valja. Zagorac konačno prekida crno seriju trojkom. Sa druge strane Halilović pogađa pod faulom.

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac pogodio je jednu od Partizanove dve trojke u prvoj deonici

8. minut - Trifunović menja Miku. Metropolitans se odlepljuje na +10. Blokada Francuza, pa faul Jaramaza kako bi sprečio kontru. Katastrofa se nastavlja, pošto Jaramaz pravi korake.

7. minut - Perkins je ušao na teren. Prvi potez već mu je sjajan, pošto je pogodio između tri defanzivca. Halilović mu je uzvratio istom merom. Rade Zagorac dobio je faul, ali je promašio oba bacanja. 

5. minut - Konačno pogodak iz "floutera" za Maruksa Pejdža. Francuzi brzo kontriraju, pa Filipovski seče tajm-autom.

4. minut - Crno-beli su već izgubili tri lopte. Nesigurnog Tomasa zamenio je Mika. Partizan ima 0-5 na šutu za dva poena. 

3. minut - Tomas uzvraća ofanzivnim faulom. Greši dva puta za redom Amerikanac, samo što mu je ovaj put lopta pobegla u aut. Arči Gudvin fauliran je na pokušaju za tri, pa je sa bacanja bio stopostotan.

2. minut - Uzvraća domaćin za tri, a onda Pejdž pravi korake. Brane se crno-beli, a u kontri Tomas dobija bacanja. Krilni centar pogodio je jedno od dva bacanja. Francuzi poentiraju sa niskog posta, što im je najjača strana. Šikoko u ranoj fazi dominira pod obručima. Ros pravi faul u napadu. 

1. minut - Meč u Parizu je počeo. Prvi napad osvojio je Partizan, ali je Tomas bio neprecizan sa niskog posta. Pejdž potom pravi faul, ali Francuzi promašuju, pa crno-beli ponovo pokušavaju preko Tomasa, ali trojka iz čoška ne ulazi. Usledili su laki poeni Metropolitansa, ali ih je anulirao Miler-Mekintajer prvom trojkom na meču.

 

Crno-beli protiv Francuza pokušaće da spreče totalni kolaps u razočaravajućoj sezoni.

Dok u ABA ligi tonu, u Evropi ekipa Saša Filipovskog igra na zavidnom nivou, pa se nadamo da će dok se nastupi u regionalnom takmičenju ne poboljšaju, barem ovaj "pozitivni" deo ponašanja ravnog Doktoru Džekil i Misteru Hajdu ostati nepromenjen.

Partizan u svojoj grupi ima skor od 1-0, Džoš Perkins deluje kao zaista veliko pojačanje, pa se "Grobari" nadaju još jednom sjajnom izadnju u Evrokupu.

 

 

Utakmica počinje u 20.45 h, a tok meča možete pratiti uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading