ZVEZDA POKAZALA ZUBE u Evroligi, Radonjićevi puleni NADIGRALI REAL U SRED MADRIDA!

Autor:

Sport

18.01.2021

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taktička zamisao Dejana Radonjića potpuno je iznenadila rivala, pa je Zvezda u sred Madrida savladala Real posle neizvesne utakmice u španskoj prestonici.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Košarkaši Zvezde bili su impresivni u pobedi nad Realom u Madridu!

Crveno-beli slavili su rezultatom 79:77.

Radonjić je startovao sa Dobrićem i Kuzmićem, što se ispostavilo ka pravi potez, pošto je centar koji je svojevremeno branio boje kraljevskog kluba potpuno nadigrao najboljeg defanzivca Evrolige Valtera Tavaresa, što je Zvezdi donelo mnogo prilika posle ofanzivnih skokova, dok je u odbrani Kuzmić takođe bio na zavidnom nivou.

Crveno-beli su preko vrelog Volden prvi napravili značajniju prednost, ali je Real krckao, krckao, pa na kraju i skrckao vođstvo Beograđana.

Druga deonica nastavila se u promenljivom ritmu, crveno-beli pogađali su preko O’Brajanta i Voldena, dok je Real uzvraćao preko argentinskog tandema Laprovitola-Dek, kao i preko centarske linije, koja se razgoropadila čim je Kuzmić izašao sa terena.

Posle pauze timovi su ponov ušli u klinč, pa do same završnice nije bilo jasno ko će da pobedi.

Zvezda je igrala črvstu odbranu, Tavares je bio apsolutni tragičar Reala, ali nikako Radonjićevi puleni nisu uspevali da se odlepe.

Voldenu su se u naletu pridružili i Dobrić, i Duop Rit sa dve trojke, pa je i treću, kao i prve dve deonice, Zvezda rezultatski dobila.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Ognjen Dobrić bio je možda i najbolji pojedinac Zvezde protiv Reala

U završnicu su crveno-beli ušli sa osam poena prednosti, ali se Abalde pobrinuo za to da se raskomote, pošto im je prodao barem tri napada u četvrtoj četvrtini.

Zvezda je tada uspostavila i prvu dvocifrenu prednost na meču, pa su Madriđani do kraja mogli samo da se zadovolje smanjenjem razlike.

Najbolji u redovima crveno-belih bio je Kori Volden sa 18 poena i tri skoka, dok je među Madriđanima najefikasniji bio Gabrijel Dek sa deset poena, dva skoka i asistencijom, odnosno Laprovitola sa osam poena i deset asistencija.

Vredan pomena posebno je bio mladi Ognjen Dobrića, koji je bio ključan u pobedi sa svojih 13 poena, četiri skoka, dve asistencije i ukradenom loptom.

Ekipa Zvezde sada ima skor od 7-13, dok Real ima 13-7 u Evroligi.

 

Četvrta četvrtina, Crvena zvezda - Real Madrid 78:77

 

9. minut - Kerol promašuje nebuloznu trojku na silu, pa daje Zvezdi šansu da reši ovaj meč. Volden dobija bacanja, koja pogađa bez problema. Radanov umalo krade loptu Tompkinsu, ali na kraju se akcija završila faulom Lazića. Real pogađa bacanja, a Zvezda u sledećem napadu ostaje bez lopte posle petljanja Koloma. Volden je posle Zvezdine nepažnje morao da napravi pet faul, pa sa sekundama do kraja Real može da priđe na poen razlike! Madriđani prave faul, ali Kolom pogađa samo jedno bacanje. Madriđani su imali nešto manje od šest sekundi za napad, ali Kerol nije pogodio, pa je Zvezda trijumfalna! 

8. minut - Kerol promašuje, ali Tejlor hvata skok i poentira. Atmosfera je paklena pred kraj četvrte četvrtine, ali Rit ne pogađa pod pritiskom. Taman kada na suđenje nismo mogli da se požalimo ceo meč, arbitri su izmislili nesportski faul Branka Lazića, pa će finiš zaista biti furiozan.

7. minut - Nastavlja da biva tragičar Tavares, opet prodaje loptu, ali Zvezdina odbrana takođe ima zasluge u greškama. Ni Laprovitola ne pogađa, ali Zvezda ne dolazi do lopte, već je mrtva. 

6. minut - Dobrić nastavlja da ubija Madriđane novim poenima. Real brza, pa pogađa dve trojke, pa dopušta Zvezdi da postigne svoju laku trojku. 

4. minut - Promena odbrane Reala naterala je i Radonjića da pravi izmene, pa se Dobrić vratio na teren. Fernandez potom pogađa težak šut preko ruke. 

3. minut - Abalde napada, ali pravi još jedan faul u napadu. Abalde kao da je dupli agent, pošto čovek poklanja crveno-belima već tri napada u četvrtoj četvrtini!

2. minut - Trapavo su startovali i jedni i drugi u četvrtoj deonici, pa su usledili promašaji i prodane lopte sa obe strane. Kuzmić je nazad na terenu. Fernandez promašuje sa distance, A Zvezda u sledećem napadu dobija bacanja posle prekršaja nad Davidovcem. 

 

Treća četvrtina, Crvena zvezda - Real Madrid 66:58

 

9. minut - Kvino Kolom preteruje šutem sa velik razdaljine. Real koristi to kako bi izjednačio. Davidovac sprečava većeg Tompkinsa da poentira preko njega, a Dobrić se nadovezuje blokadom! Ne samo da kida u odbrani, već Dobrić i sa druge strane pogađa trojku.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Dek i Davidovac u duelu

7. minut - O'Brajant pronalazi Jagodića-Kuridžu u ćošku za tri. Zvezda šutira 8-15 iza linije 3,65. Dek uzvraća trojkom. Američki krilni centar u redovima Beograđan briljira, pa u završnici treće deonice pravi odlične poteze, bilo da pogađa ili asistira.

5. minut - Nastavljaju da petljaju Madriđani, pa Tavaresu ispada lopta iz ruku. 

3. minut - Svaki pad koncentracija Real munjevito kažnjava, pa vezuju šest brzih poena. Mini-seriju prekida Dobrić fantastičnom kontrom i zakucavanjem. Tejlora su čak dva igrača Zvezde osujetila u prodoru, ali nisu se opet itsnuli u prodor, pa je Real oteo nazad loptu. Tavares promašuje ponovo, ali O'Brajant vraća loptu Špancima.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Džoni O'Brajant ne briljira protiv kraljevskog kluba...

2. minut - Tavares zaista loše nastupa danas, pa potpuno sam pravi grešku u koracima. Duop Rit potom mu udara i rampu. Rit potom pogađa još jednu trojku! Dek potom pogađa za dva, a Zvezda u kontri igra pik-en-rol sa Radanovim i Ritom, pa Rit ponovo pogađa. Džef Tejlor pogađa za tri.

1. minut - Počelo je drugo poluvreme, a Pablo Laso ima iznenađenje za Zvezdu. Tavares i Tompkins igraju zajedno, a Voldena čuva Džef Tejlor. Radanov nastavlja da briljira, pa već treći put poentira posle prodora.

 

Druga četvrtina, Crvena zvezda - Real Madrid 45:40

 

9. minut - Rezultatska klackalica se nastavlja. Dobrić pogađa dva bacanja. Pogađaju i jedni i drugi, kako sa distance tako i pod košem, pa se na pauzu ide bez ideje o potencijalnom pobedniku. Duop Rit pogađa za tri pred poluvreme!

5. minut - Španci promašuju za tri, Volden trči brzu kontru, pa pogađa posle odličnog prodora. Tompkins nastavlja da dobija penale, pa u drugoj deonici ima šest poena.  

4. minut - Klupa Reala nadigrala je Zvezdinu, pa sada Madriđani vode. Tompkins igra sjajnu minijaturu, dok je ulazak Tajusa u odbrani stabilizovao protivnika. O'Brajant konačno pogađa sa distance. Vezuje pet poena za redom Amerikanac.

2. minut - Početak druge deonice izgledao kao i prva. Zvezda sija u odbrani, ali u napadu greši, pa su Jagodić-Kuridža i O'Brajant u kratkom roku prodali dva napada.

 

Prva četvrtina, Crvena zvezda - Real Madrid 23:21

 

9. minut - Kolom dobija faul posle dobrom pik-en-rola. Španac pogađa oba bacanja, a Real u sledećem napadu promašuje posle dugog napada. Tavares hvata skok ali promašuje pod košem, ali Džoni O'Brajant ne pogađa uz zvuk sirene.

8. minut - Gabrijel Dek pogađa za tri. Uzvraća mu ubitačni Volden. Kolom strpljivo plete, pa postiže prve poene lepim polaganjem. Garuba potom izjednačuje za Real. O'Brajant ne pomaže greškom u koracima. 

7. minut - Volden već ima deset poena. Tavares tera Koloma na promašaj, pa Laprovitola pogađa sa distance i tera Radonjića na tajm-aut. Branko Lazić nastavlja da pogađa sa distance posle dve trojke protiv Valensije!

6. minut - Tavares pogađa za Real, ali Zvezda uzvraća trojkom. Kuzmić sjajno skače sa obe strane, pa Radonjićeva ekipa ima sve više drugih prilika.

5. minut - Kuzmić trenutno dominira protiv Tavaresa, pa mu otima već drugi ofanzivni skok i poentira preko najboljeg defanzivca u Evroligi.

4. minut - Crveno-beli se prvi odlepljuju posle trojke Voldena!

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden sjajno je startovao protiv Madriđana

3. minut - Duop Rit lupa jaku rapu Tavaresu. Kuzmić potom hvata ofanzivni skok posle promašaja i postiže prve poene. Aleksa Radanov pokazuje sjajnu kontrolu lopte, pa prodorom vezuje prvu seriju Zvezde. Real forsira, pa Zvezda otima loptu i Volden u kontri pogađa pod faulom.

1. minut - Utakmica u "Viznik" centru je počela. Ljulja nema na ovom susretu, pa Laprovitola startuje. Zvezda je bez Noka, Simonovića i Lojda, pa Radanov startuje. Madriđani promašuju prvi šut, pa Kuzmić hvata protiv bivšeg kluba. Laprovitola pogađa za tri.

 

Dok Madriđani imaju skor od 13-6, Zvezda ima 6-13, tako da je jasno kome je potrebnija pobeda na ovoj utakmici. Radonjić polako uspotavlja svoj sistem, crveno-beli tradicionalno igraju jako protiv Španaca, pa su u taboru Zvezde veoma optimistični pred nastavak takmičenja u evropskoj eliti.

Meč počinje u 19 časova, a tok utakmice možete pratiti uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading