Legende crno-belih RAZOČARANE OČAJNOM SEZONOM: Ovakav Partizan ne možemo da gledamo!

Autor:

Sport

18.01.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porazom od podgoričke Budućnosti (80:72) u Morači u 15. kolu ABA lige košarkaši Partizana suštinski su se oprostili od plasmana među četiri najbolje ekipe u regionalnom takmičenju.

RepublikaFoto: Photo: Igokea/Nikola Vuruna
Košarkaši Partizana razočarali su svoje "pretke" lošom sezonom

Time je i vrapcima na grani postalo jasno da će do Evrolige moći samo ako osvoje Evrokup, a situacija u Humskoj razočarala je legende crno-belih Dražena Dalipagića (69) i Gorana Grbovića (59).

Popularni Praja priznaje da ovaj i ovakav Partizan i ne gleda i da je okrenut drugim stvarima.

- Moram da priznam da ovaj Partizan retko i gledam, tako da možda nisam pravi čovek za komentar. Evidentno je da igrači nisu dobro selektirani. Trinkijeri je uspevao da napravi rezultate s njima, ali pitanje je šta bi bilo da se prethodna sezona nastavila. Kod njega je Zagorac bio bolji, takođe i Jaramaz, koji je sada često povređen. Ponavljam, mene to ne interesuje. Šta da gledam, sedam stranaca - priča Dalipagić i dodaje:

- Ova sezona je za njih završena, ja bih radije igrao tenis kad mogu, nego da gledam Partizan. To mi je hobi, a ovo ionako više nije taj Partizan. Nema tu ljubavi, igrači dolaze samo da bi uzeli lovu.

RepublikaFoto: Starsport
Dražen Dalipagić retko gleda ovakav Partizan...

Ekipa koju je od Vlade Šćepanovića preuzeo Sašo Filipovski ima skor od sedam pobeda i osam poraza i postoji realna šansa da ovo bude najgora sezona u istoriji za crno-bele otkad učestvuju u ABA ligi. Za sada su crno-beli najgore izdanje u regionalnom takmičenju imali u sezoni 2015/16, kada je Aleksandar Džikić na klupi zamenio Petra Božića.

- Sezona je izgubljena već smenom Vlade Šćepanovića. Tačno je da sam ga kritikovao, ali uprava je morala da stane iza njega, a ne da ga pusti niz vodu. Nije se spremno ušlo u sezonu koja je usledila posle one koja je bila prekinuta. Potrošeno je 12-15 miliona evra ni za šta. Dosta stvari je izgrešeno što se struke i dovođenja igrača tiče. Vreme je da izađu i preuzmu odgovornost za trošenje miliona i dovođenje skupih stranaca. Tvrdim da će mnogi od tih igrača posle Partizana završiti karijeru - smatra Goran Grbović.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Goran Grbović smatra da je svetlo u Partizanu ugašeno...

Bivši as kluba iz Humske smatra da Partizan mora da se vrati proizvodnji domaćih igrača.

- Od odlaska Duleta Vujoševića Partizan je na pogrešnom putu, a voleo bih da mi ljudi iz uprave objasne šta im je strategija. Imali su priliku da u prethodne četiri godine razvijaju mlade igrače, možda i kroz FIBA Ligu šampiona. Gde su tu trofeji? Pa nešto ne vidim da i sad imamo neke trofeje. Razočaran sam, Partizan je u dubokom mraku, svetlo je već dugo ugašeno - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
max90

18.01.2021 18:30

pa znate sta treba da uradite da bi ovi igrali lepo oterati filipovskog odmah i loncara