PASPALJU SPASLI ŽIVOT DIVAC I LUDI SRBIN!

Sport

13.11.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj doživeo je moždani udar tokom boravka u San Antoniju, a mnogi su se uplašili za njegov život s obzirom na to da je Palja svojevremeno imao čak četiri srčana udara.

RepublikaFoto: e-stock/MN Press
Jak kao stena: Žarko Paspalj

Ipak, prijatelji su najveće blago koje čovek može da ima, pa su mnogi odmah pritrčali legendi u pomoć. Pre svih trener San Antonio Sparsa "ludi Srbin" Greg Popović, najbolji prijatelj Vlade Divac, kao i pomoćni trener Jute Igor Kokoškov.

RepublikaFoto: e-stock/MN Press

DIVAC SVE PLAĆA

- Žarko je preživeo moždani udar, ali nije životno ugrožen. Oporavlja se. Najbolju medicinsku negu mu je obezbedio Greg Popović, dok je u pomoć odmah priskočio i Vlade Divac, koji je na sebe preuzeo sve oko plaćanja troškova bolničkog lečenja u Americi. Stigao je da ga poseti uprkos velikim obavezama i čestim putovanjima. Kingsi su krenuli na utakmicu protiv Niksa u Njujorku, ali je Divac došao da ga obiđe čim je čuo šta se dogodilo. Dokazao je da mu je veliki prijatelj - rekao je za Srpski telegraf izvor s lica mesta koji je zahtevao da ostane anoniman.

RepublikaFoto: e-stock/MN Press

PUŠTEN IZ BOLNICE

Greg Popović je nebrojano puta dokazao da je veliki čovek. Odmah je ponudio Žarku da dođe kod njega dok se ne oporavi. Prema poslednjim informacijama, Paspalj je pušten iz bolnice i nalazi se upravo kod "ludog Srbina" u kući. Normalno komunicira, a kako saznajemo, neće imati nikakvih posledica jer je, na svu sreću, pretrpeo lakši moždani udar. Ipak, iz predostrožnosti popularni Palja će ostati još neko vreme u San Antoniju da bi lekari mogli da motre situaciju, a poručeno mu je da smanji cigarete, koji su mu najveći porok.

Podsetimo da je Paspalj bio član Sparsa, koji su ga draftovali 1989. godine. Kada je došao u Sjedinjene Američke Države, odmah se zbližio sa Popovićem, koji mu je i tada ponudio smeštaj, i od tada datira njihovo prijateljstvo.

Paspalj je nakon završetka karijere imao čak četiri srčana udara 2001. godine, ali se oporavio uprkos tome što nije hteo da prekine sa pušenjem. Prethodnih godina obavljao je funkciju potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading