ULEB objavio rang listu, ZVEZDA NA 10. MESTU!

Autor:

Sport

12.11.2017

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kk Crvena zvezda zauzima 10. mesto u Evropi, prema rangiranju košarkaške organizacije ULEB. U obzir se uzimaju rezultati u prethodne tri sezone koje su crveno-beli ostvarili u Evroligi.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs
Zvezda napredovala za jedno mesto u odnosu na prošlu sezonu

Šampion Srbije i ABA lige, napredovao je za jednu poziciju u odnosu na prethodnu listu i sada sa 97 bodova zauzima 10. mesto.

Jednak broj bodova ima i španska Unikaha, ali je Zvezda u prethodne tri sezone ostvarila veći broj pobeda (30) naspram Unikahinih 27, zbog čega je na listi ispred tog kluba.

U vrhu nema promena, vodeći je CSKA, iza njega su Fenerbahče, Real i Olimpijakos. Skok na petu poziciju ostvarila je Baskonija, a do desetog mesta slede Panatinaikos, Efes, Lokomotiva Kuban i Barselona, a iza Zvezde nalaze se timovi poput Brose basketa, Žalgirisa, Valensije, Himkija i Armanija.

Sistem bodovanja je prilično jednostavan, pošto klubovi za pobedu u Evroligi, ili Evrokupu dobijaju po dva boda, a za poraz po jedan. Dodatna dva poena dobijaju se za svaki plasman u narednu fazu jednog od dva takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading