Kokoškov i Gudurić DEMOLIRALI BASKONIJU, Kalina sjajan u porazu, Micić nosio Efes do pobede u Evroligi!

Autor:

Sport

12.01.2021

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea u usponu su forme, što su i pokazali posle totalne dominacije na Baskonijom, dok je jedan od najboljih Srba u Evropi nastavio da oduševljava.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Fenerbahče - Baskonija

Selektor Srbije Igor Kokoškov konačno je uklopio kockice, pa deluje kao da je od trijumfa na Zvezdom njegova ekipa uhvatila priključak u Evroligi.

Turci su u 19. kolu elitnog evropskog takmičenja Špance dobili 96:76, čime su se popeli na skor od 8-10.

Ne mora se previše pričati o ovom meču, pošto su žuto-crni od starta do finiša gazili protivnika.

Nando de Kolo nije stajao na putu ka 27 poena, Jan Veseli imao je 17 poena i četiri skoka, dok je povratnik u dres Fenera Marko Gudurić ubacio 9 poena uz sedam skokova i šest asistencija, čime je pokazao da će biti pravi dodatak ekipi.

 

 

Kod protivnika jedini se istakao Alek Piters sa 15 poena i pet skokova.

Jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige, Barselona, pokazala je zašto važi za takvog pobedom nad Himkijem.

Iako se Aleksej Šved svojski trudio da njegova ekipa nekako dođe do tek treće pobede u Evroligi, Katalonci to nisu dozvolili, pa su pobedili rezultatom 87:75.

Sjajni Rus držao je meč u egalu u prvom poluvremenu, do kraja je ubacio čak 23 poena uz šest asistencija,  ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi Kjurik, Kalates, Higins i ekipa.

Ovaj trio bio je ubitačan, pa je najbolji trojkaš u evropskoj eliti Kajl Kjurik ubacio 18 poena (uz šut od 66% sa distance). Higins je takođe imao 18 poena, pet skokova i čak četiri ukradene lopte, dok je Kalates gospodario napadom na putu ka osam poena i nerealnih 15 asistencija!

RepublikaFoto: Euroleague.net
Nik Kalates imao je čak 15 asistencija

I ekipa Efesa polako pokušava da se ušunja u gornji deo tabele, pa je pobedom od 84:76 nad Albom obezbedila skor od 10-9 i 9. mesto u plasmanu.

Meč između Turaka i Nemaca bio je priča dva poluvremena, pa je najpre Alba odigrala sjajno u prvom delu, da bi Efes preko Larkina i Micića uspeo da se vrati i stigne do pobede.

Amerikanac je završio sa 15 poena i šest asistencija, dok je Micić imao 15 poena, osam asistencija i jedan skok.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Vasa Micić vodio je Efes do pobede nad Albom

Kod Nemaca najbolji je bio Džejson Grejndžer sa 16 poena.

Armani i Valensija odigrali su uzbudljiv meč, ali jedan koji su Italijani kontrolisali uprkos pokušajima "slepih miševa" da se vrate u igru.

Valensija je štaviše bila bolji tim u drugom poluvremenu, ali je druga deonica, koju su Milanezi rešili u svoju korist rezultatom 31:16, na kraju bila presudna.

Najbolji u redovima Armanija bio je Zek Ledej sa 15 poena i dva skoka.

U španskom sastavu istakli su se Derik Vilijams sa 17 poena i nerealnih pet ukradenih lopti, odnosno Nikola Kalinić sa 15 poena, četiri asistencije, i po jednim skokom i ukradenom.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Nikola Kalinić bio je odličan u porazu protiv Armanija

Meč kola bez sumnje odigrali su Makabi i Olimpijakos, gde su Grci trijumfovali posle produžetaka rezultatom 89:87.

Još jedna rezultatska klackalica dovela je do neizvesne završnice, pa je na kraju Slukas bacanjima doneo izjednačenje i dodatni period.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Skoti Vilbekin

Tada smo manje-više ušli u penal završnicu, pa je Larendzakis bio čovek koji je ubacio dva presudna bacanja pre istek vremena.

 

Stanje u Evroligi sada izgleda ovako:

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading