Golden Stejt i Portland BLIZU DOGOVORA: Dinastija Voriorsa PRED KOLAPSOM!

Autor:

Sport

08.01.2021

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo je nemoguće to zamisliti, ali je Drejmond Grin blizu odlaska iz Golden Stejta!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lilard i Grin mogli bi da zaigraju zajedno u Portlandu!

Ključna karika dinastije koja je u poslednjoj deceniji osvojila čak tri titule, Grin od kada je otišao Durant nije isti igrač, pa Voriorsi razmatraju trejd kojim bi se otarasili njegove pozamašne plate.

Drejmond će sve do 2023-2024. zarađivati između 22 i 27 miliona dolara po sezoni, što je neprihvatljivo kada se pogleda njegova statistika.

Grin ove sezone beleži 2,5 poena, 4,5 skoka i 5,8 asistencija, pa nije teško videti zašto Golden Stejt želi da nađe način da "raskine" sa njim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bliži se kraj dinastije Voriorsa...

Na svu sreću, postoji ekipa koja Grina vidi kao poslednji deo puzle pred juriš na titulu.

Portland Trejlblejzersi karakteristično sporo su počeli sezonu, ali imaju dosta novih delova pa će, kao skoro svake godine, u drugom delu sezone tek pokazati da su zaista plejof ekipa.

Pored Demijana Lilarda i Si Džej Mekaluma, kako i da ne budu?

Mekalum igra vanserijski ove sezone, možda je čak zasenio dugogodišnjeg kolegu u bekovskom tandemu, dok Lilard nikada ne nastupa na bilo čemu osim Ol-star nivoa. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mekalum igra sjajno ove sezone, ali bi sa Grinom bio još bolji

Ostali delovi takođe su intrigantni, Nurkić i Kanter impozantna su centarska linija, Karmelo, Trent, Džons i drugi sjajan su sastav sa klupe, ali na četvorci Blejzersi imaju samo Roberta Kavingtona i Zeka Kolinsa.

Kada igra, Kolins je odličan, ali prečesto kuburi sa povredama. Entoni i dalje radi ono što Entoni radi, ali retko kad se to prevede u pobedničku košarku, pa bi Grin prosto "uglideo" u startnu postavu Portlanda.

 

Voriorsi bi sa druge strane osim smanjenja plate mogli da traže jednog od prospekata Blejzersa poput Trenta, Sajmonsa i Nasira Litla, kao i nadoknadu na draftu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading