BOGDAN NAS JE MNOGO POVREDIO: Srbiji stigle ŽESTOKE pretnje!

Autor:

Sport

04.01.2021

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaške reprezentacije Srbije i Italije predstojećeg leta će se u Beogradu boriti za plasman na Olimpijske igre.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Mačvan i Bogdan Bogdanović

Italijani najavljuju snažan tim u Srbiji, sa NBA zvezdom Danilom Galinarijem, kao i Luđijem Datomeom, Markom Belinelijem, a iznenađenje bi mogao da bude košarkaš Milvoki Baksa Donte Divićenco.

Ovaj 23-godišnji bek-šuter rođen je u SAD, ali nosi korene iz Italije, čiji je pasoš dobio u decembru 2019. i očekuje se da ponese dres Azura. Naravno, ukoliko mu Milvoki Baksi dozvole da se pojavi u Beogradu, ali svakako Italijani dolaze u ful sastavu da pomrse konce prvom favoritu – Srbiji. Divićenco je čak dva puta bio šampion NCAA, već treću sezonu kreće u NBA ligi, a mnogi ga upoređuju baš sa "srpskim snajperom" Bogdanom Bogdanovićem.

- Bio bih oprezan sa tim poređenjem. Bogdanovića mnogo dobro poznajem, mnogo nas je povredio - rekao je selektor Azura Romeo Saketi u jednom italijanskom podkastu.

Tu je pre svega mislio na Svetski kup u Kini kada je Srbija lako savladala Italiju, uz čak 31 poen Bogdanovića.

- Tražimo ko je funkcionalan za naš sistem. Divićenca dugo gledamo - "zakopčan" je bio Saketi, ali i najavio jak tim za Beograd.

- Mnogo smo prisutniji nego ranije. Zadovoljan sam stvorenim interesovanjem igrača za reprezentaciju. Primetno je puno angažovanje. Potrebni su još neki koraci, ali se nešto pomerilo na bolje - zaključio je.

RepublikaFoto: instagram.com/Italbasket
Košarkkaši Italije

Na kvalifikacionom turniru od 29. juna do 4. jula samo jedna viza se vadi za Olimpijske igre u Japanu. Srbija će biti u A grupi sa Novim Zelandom i Dominikanom, dok su Italijani u B grupi sa Portorikom i Senegalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading