NBA IME: Grci su hteli da nam ga preotmu, ali on nema dilemu - igraću za Srbiju!

Autor: nova.rs

Sport

03.01.2021

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar i košarkaš Oklahome Aleksej Pokuševski govorio je o planovima u budućnosti posle upisanih prvih nasupa u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksej Pokuševski

Nekadašnji igrač Olimpijakosa je prošle godine izabran kao 17. pik od strane Minesote, ali je momentalno prosleđen u Oklahomu.

Upravo je u Tanderima svojevremeno nastupao njegov idol Kevin Durent, sa kojim ga zbog konstitucije mnogi i porede.

- Durenta pratim dosta, sviđa mi se kako igra, dosta godina je i igrao u Oklahomi. Nisu me u samoj ekipi poredili ni sa kim, ali ni ja ne želim da me porede sa bilo kim, stvarno želim da napravim svoj put i napravim svoj stil igre, verujem da to mogu. Ali, naravno da pratim Durenta kao igrača i volim da ga gledam - rekao je Pokuševski za "Nova.rs"

Mladoj nadi srpske i NBA košarke prija nova sredina koja nema zvezda koje se ističu, već je akcenat na pravljenju ekipe za budućnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

– Odgovara mi to dosta, kao što si rekao, Oklahoma je u rebildingu, dosta je mladih igrača, perspektivnih, nema baš Ol star igrača u timu, verovatno to dosta pomaže u ovom trenutku, da mogu da se istaknem i da pokažem šta znam na terenu. U predsezonskim mečevima sam imao lepu minutažu i to sam iskoristio kako sam iskoristio. Sa trenerom nisam razgovarao oko minutaže i toga koliko ću da igram. Koliko god da me puste, ja ću dati maksimum na terenu, da dobijemo utakmicu.

Njegova ekipa će 19. januara igrati protiv Denver Nagetsa i to je prilika da se upozna sa Nikolom Jokićem.

- Do sada se nisam čuo ni sa kim od naših igrača u NBA, i nisam baš ispratio kalendar kada ćemo se sastajati. Ne znam kada će se sve to desiti, ali stvarno jedva čekam da do toga dođe. To će biti još jedan ostvareni san u NBA ligi- rekao je Pokuševski na "Nova.rs".

 

 

 

Grci su silno želeli da ga privole u svoj nacionalni tim, ali rođeni Novosađanin nema dilemu. U svojoj karijeri braniće boje Srbije.

- Kokoškov je odličan trener, ima veliko iskustvo iz Amerike i NBA, a mi smo se čuli još kad je on preuzeo reprezentaciju Srbije - istakao je Pokuševski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading