SRBI GOSPODARILI LIGOM: Bogdanović FENOMENALAN, Jokić OŠURIO BRADU I OBORIO REKORD STAR 52 GODINE!

Autor:

Sport

29.12.2020

09:41 >> 18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deluje kao da naši košarkaši u NBA polako pronalaze ritam, pošto su na sinoćnim utakmicama u najjačoj ligi na svetu potpuno dominirali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović ubacio je 17 poena u pobedi Hoksa

Počnimo od senzacionalnog Nikole Jokića, koji je sa Denverom posle žestoke borbe savladao Džejmsa Hardena i Roketse rezultatom 124:111.

Hjuston i dalje nastupa bez Džona Vola, Kazinsa i Erika Gordona zbog problema sa Kovidom, ali je "Brada" faktor zbog kog oni gube ili pobeđuju, pa njegovih 34 poena nisu bila dovoljna da se zaustave Nagetsi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić oborio je dva rekorda, jedan od kojih je star 52 godine!

Denver je do pobede predvodio "Jokara" na veoma ubedljiv način, pošto je radio apsolutno sve na terenu na putu ka 19 poena, 12 skokova i čak 18 asistencija!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji centar na svetu ubacio je 19 poena, 12 skokova i čak 18 asistencija!

Neprikosnoveno najbolji centar na planeti ovim učinkom oborio je dva rekorda, jedan od kojih je star čak 52 godine!

 

 

Naime, Jokić je prvi centar još od Vilta Čemberlena 1968. godine koji je imao 18 ili više asistencija.

Drugi rekord koji je oborio možda je još impresivniji, pošto je naš Nikola po 43. put u karijeri imao tripl-dabl učinak, čime se izjednačio sa legendom Denvera Fetom Liverom.

Tako je Denver ostvario prvu pobedu u sezoni, dok je jedina mrlja na meču bila povreda glave Džamala Mareja u samoj završnici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džamal Marej napustio je meč sa povredom glave u samoj završnici

Atlanta Hoksi nezaustavljivi su od početka sezone, pa su posle pobede nad Detroitom ostali takvi sa skorom od 3-0. 

Dok je Trej Jang standardno bio lider ekipe, srpski snajper Bogdan Bogdanović bi mu je ko-zvezda, pa je šutirao 5-7 za tri na putu ka 17 poena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Naš "Bogi" šutirao je 5-7 za tri!

Hoksi su Pistonse savladali 128:120, čime su ih poslali na dno Istoka sa skorom od 0-3.

Neizvestan meč na kraju su presudila bacanja, pošto je najpre Džon Kolins ubacio dva, pa mu je Džerami Grant odgovorio, da bi Jang u poslednjem minutu sa penala doneo pobedu ekipi iz Džordžije.

U redovima Pistonsa najbolji je bio bivši saigrač Jokića u Denveru, Džerami Grant, sa 27 poena, dok je zaboravljeni Džoš Džekson eksplodirao za isti broj koševa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trej Jang i Bogdanović sjajan su tandem, pa su savršeni od starta sa skorom od 3-0

Treći Srbin u NBA, ruki Aleksej Pokuševski, ponovo nije briljirao, ali je barem dobio važno iskustvo kada su srceparajući porazi u pitanju.

Juta je njegovu Oklahomu savladala sa svega poenom razlike, 110:109.

Donovan Mičel obezbedio je pobedu svom timu polaganjem sa sedam sekundi na satu.

Krilni centar iz Srbije opet nije uspeo da postigne koš, ali se svojski trudio da pomogne kako je mogao, pa je barem imao dva skoka, ukradenu loptu i blokadu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oklahoma i Pokuševski izgubili su od Juta Džeza

Portalnd Trejlblejzersi priredili su možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem toku sezone, pošto su savladali šampione rezultatom 115:107!

Bosanac Jusuf Nurkić bio je zaslužan za šut sa polu-distance u samoj završnici koji je Portlandu doneo prednost, imajući u vidu da je posle njega počela penal-završnica koju su Blejzersi dobili.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jusuf Nurkić pogodio je presudni šut za pobedu protiv šampiona!

Dok je kod Lejkersa, standardno, najbolji bio Lebron Džejmsa sa 29 poena, devet skokova, šest asistencija, dve ukradene lopte i blokadom, Demijan Lilard ubacio je 21 od svojih 31 poena u drugom poluvremenu, opravdaši dugogodišnju trdnju da kada zagusti, on šljaka po "Dejm Tajmu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Entoni Dejvis nije uspeo da donese pobedu svom timu...

Njego "partner u zločinu" ponovo je bi Si Džej Mekalum sa 20 poena i 11 asistencija, pa se iskreno nadamo da ga neće trejdovati za nekog toliko kontroverznog i destruktivnog kao Hardena.

Zanimljivo je i da su Geri Trent i Denis Šruder vodili pravi rat sa klupe, pa je novi plej Lejkersa ubacio 24 poena i četiri asistencije, dok je Trent izjednačio svoj rekord ubačenih trojki sa sedam na putu ka 28 poena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Demjian Lilard bio je na svom standardnom dominantnom nivou, ali je i Šreder ubacio 24 poena

Los Anđeles je posle novog poraza pao na 2-2 na Zapadu, dok je Portland sada peti sa skorom od 2-1.

Poslednji meč na programu odigran je između Memfisa i Bruklina, gde su Grizlisi pobedili 116:111, delimično zbog izostanka i Irvinga i Duranta iz rotacije Bruklin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading