ZVEZDA OVO NIJE ZASLUŽILA: As IZBAČEN iz aviona!

Autor:

Sport

24.12.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropa je ostala zgranuta.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaš Barselone Nikola Mirotić u duelu sa Borišom Simanićem

Košarkaška sekcija fudbalskog kluba Barselona izazvala je gađenje u svetu sporta jer je odlučila da na aerodromu u Istanbulu ostavi Francuza Tomu Ertela (31)! Iskusnom plejmejkeru nije bilo dozvoljeno da uđe u avion sa saigračima jer je, mimo znanja katalonskog kluba, pregovarao sa ljutim rivalom Realom iz Madrida! U sve je bio umešan srpski menadžer i jedan od najuticajnijih agenata u svetu košarke Miodrag Miško Ražnatović, koji je Barsi prodavao priču da pregovara sa Fenerbahčeom, a sve vreme je pokušao da svog klijenta proda Madriđanima.

Katalonci su u Istanbulu poraženi od Edesa sa 86:79, a Ertela, na kog inače ne računaju, na put su poveli verujući da će utanačiti uslove sa Fenerbahčeom. Kada su saznali da od toga nema ništa i da je Francuz pred odlaskom u Real, odlučili su se na radikalan potez zbog kog su potpuno srozali sopstveni ugled.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ertel protiv Teodosića

NIJE ZAPOSTAVLJEN

U Barselonu je u suprotnom smeru iz Turske trebalo da dođe Leo Vesterman, takođe klijent Ražnatovića, ali je sada i taj posao propao jer "blaugrana" bar neko vreme neće poslovati sa Srbinom. Katalonski gigant oglasio se saopštenjem u kom je navedeno da nije tačno da je Toma Ertel bio prepušten sam sebi.

- Igrač ni u kom slučaju nije bio zapostavljen i dobio je sve neophodno za ostanak u Istanbulu. Hotel za prenoćište, redovnu avionsku kartu i potrebnu dokumentaciju kako bi već sutradan mogao da se vrati u Barselonu - naveli su iz španskog kluba.

Potez Barselone osudili su mnogi poznati košarkaši, od kojih su neki branili zemljaka Ertela.

- Bedan klub - poručio je jednostavno Evan Furnije, Francuz koji nastupa za Orlando u NBA ligi.

DIKTATORSKI KLUB

Amerikanac Tajriz Rajs, koji je u sezoni 2016/17. nastupao za Barsu, nije mogao da veruje kako se poneo evropski velikan.

RepublikaFoto: Starsport
Tajris Rajs i Branko Lazić

- Niste ga pustili da se ukrca na avion? Rekli ste mu da ne može da ide kući? Čovek ima porodicu i sve. Nadam se da će sada zaista otići u Real. Bog zna da bih ja otišao da sam imao šanse - istakao je Rajs.

As moskovskog CSKA Majk Džejms Barselonu je nazvao diktatorskim klubom.

- Uvek sam na Barselonu gledao kao na zlatni standard Evrolige, ali se ovo desilo i to je zaista sramota. Ne želimo te u klubu, hoćemo da ideš, ali možeš da ideš samo tamo gde ti mi kažemo. Nije ovo diktatura. Ako me nećete, pustite me da odlučim šta je najbolje za moju porodicu - kazao je Džejms.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading