NEUSPELA LJUBAV: Vreme je za RASTANAK Obradovića i Zvezde!

Autor:

Sport

24.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati su u neskladu sa klupskim ambicijama.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Partizana Saša Obradović

Porazom od Zenita (98:69) košarkaši Crvene zvezde zakucani su za donji dom Evrolige i već na polovini elitnog takmičenja evidentno je da od top osam faze neće biti ništa. Hemija u ekipi ne postoji, trener Saša Obradović ne uspeva da trgne ekipu i jasno je i ,prema njegovom opisu utakmice, (a rekao je legendarni as crveno-belih da ga je sramota zbog izdanja u Rusiji) da je vreme da se on i Crvena zvezda rastanu. Da se ne bi više brukali i sramotili ni on, a ni klub s Malog Kalemegdana.

Priča između Zvezde i Saše komotno može da se svrsta u kategoriju neuspelih ljubavi. Kao kad momak neko vreme čeka devojku, verujući da je ona žena njegovog života i pruža joj sve što poželi. Posle nekog vremena shvati da je sve iluzija i slika koja ne odgovara realnosti, ali ne želi sebi da prizna da je pogrešio, pa odlaže neizbežni raskid ili razvod. Tako je i sa crveno-belima i Obradovićem.

Nema tog navijača crveno-belih koji nije bio zadovoljan kada je Nebojša Čović predstavio Sašu kao novog trenera. Uz stvaranje, barem na papiru, jakog tima zvezdaška javnost verovala je u ozbiljnu sezonu u Evroligi. Ispalo je sve naopako, pa Zvezda prolazi kroz najteže trenutke u elitnom takmičenju po novom formatu. Izgubio je Dejan Radonjić 2015. sa 38 razlike od Himkija (91:53), ali je ekipu na kraju sezone doveo do četvrtfinala Evrolige. Uprkos tom teškom porazu, njegova ekipa imala je jasnu viziju u igri i sistem koji je na kraju doveo do rezultata. Sistem, ideja u igri i jasne uloge kod Obradovića ne postoje. Sigurno je samo da se od Džordana Lojda očekuje da je pogodi kad je teško ili da će Džoni O'Brajant da pokušava solo rešenjima da rani rivala. Ostali igrači su statisti ili epizodisti.

Za razliku od momka s početka priče koji može relativno bezbolno da raskine s devojkom, Crvenu zvezdu bi razlaz sa Obradovićem i finansijski koštao. A postavlja se pitanje postoji li adekvatan stručnjak na tržištu koji bi mogao da popravi sliku u elitnom takmičenju i sezonu privede kraju uz imperativ osvajanja ABA lige. Pristalice Zvezde o Saši su svoje rekli u komentarima. U svakom drugom traži se njegova ostavka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading