ZVEZDA JE ROĐENA: Nema više polemike, SJAJNI SRBIN SPORTISTA GODINE!

Autor:

Sport

22.12.2020

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji sportista Republike Srpske u 2020. godini je Dalibor Ilić! Košarkaš Igokee i reprezentativac Srbije dobio je nagradu u 66. izboru najboljih sportista Republike Srpske.

RepublikaFoto: Starsport
Dalibor Ilić velika je nada srpske košarke!

Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje "Glas Srpske", a momak kojeg smo imali prilike da gledamo u dresu košarkaša Srbije poneo je laskavo priznanje.

Na čelo stručnog žirija bio je selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić, a u samom izboru nije bilo nikakve dileme.

Ilić je imao sjajnu godinu za sobom i zasluženo je dobio nagradu.

- Ipak je treća sreća. Do sada sam bio drugi i sedmi na Izboru deset najboljih sportista, a sada mi je pripala čast da budem najbolji. Biti najbolji sportista u svom sportu je veliko priznanje, a biti najbolji sportista Republike Srpske velika je privilegija. Кao i uvek potajno sam se nadao da će baš mene izabrati i sada se to ostvarilo tako da sam presrećan kao posle neke velike pobede svog tima. Hvala mojim trenižrrima i saigračima bez kojih ne bih stigao do ovoga. Trudiću se da Republiku Srpsku i dalje predstavljam u najboljem svetlu - poručio je Ilić, jedan od najvažnijih igrača Igokee, zahvalivši se Saviću i ostalim članovima žirija na nagradi.

Ilić je u februaru debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, čime je postao prvi igrač jednog kluba iz Republike Srpske koji je obukao dres "orlova". Ranije je sa dosta uspeha nosio kapitensku traku u juniorskoj selekciji Srbije.

Sa Igokeom nastupa u ABA ligi i FIBA ligi šampiona, koju su Aleksandrovčani izborili prvi put ove sezone.

Nekadašnji fudbaler Borca, a sada član portugalskog Nasionala Vladan Danilović u izboru "Glasa Srpske" zauzeo je drugo mesto, dok je trećeplasirana atletičarka Vanja Spaić, prenosi "Mondo".

Četvrtoplasirana je Anja Lolić (karate), a prošlogodišnji laureat Bojan Ljubišić, član Rukometnog kluba Borac, zauzeo je peto mesto.

 

Među deset najboljih sportista Srpske za 2020. godinu našli su se još Strahinja Erić (skijanje), Katarina Popović (odbojka), Radenko Tomić (boks), Božidar Vučurević (džudo) i Marko Trklja (kuglanje).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading