JOKIĆ IDE PO TITULU: Kreće koronom OSAKAĆENA NBA sezona! Spektakl već na startu...

Autor: M. S.

Sport

22.12.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi meč odigraće Bruklin i Smailagićev Golden Stejt u noći između utorka i srede (01.00).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Centar Denvera Nikola Jokić i Janis Adetekumbo

Nova sezona NBA lige startuje u noći između utorka i srede, a Srbiju će u najjačoj ligi sveta predstavljati čak šestorica košarkaša. Denver će i ove godine predvoditi Nikola Jokić (25), kojem se daju najveće šanse od naših igrača kada je u pitanju borba za titulu.

Tu je i Bogdan Bogdanović (28), koji je novo pojačanje Atlante, dok će Nemanja Bjelica (32) i dalje nositi dres Sakramenta. Boban Marjanović (32) ove sezone pokušaće da izbori veću minutažu u Dalasu, kao i Alen Smailagić (20) u Golden Stejtu. Mladi košarkaš Oklahome Aleksej Pokuševski (18), koji je očarao Amerikance u pripremnom periodu, pokušaće i u regularnom delu sezone da beleži dobre partije.

RepublikaFoto: Twitter/Printscreen/Harris Stavrou
Novi košarkaš Oklahome Aleksej Pokuševski

Prvi meč najjače lige sveta biće odigran u noći između utorka i srede (01.00), a snage će odmeriti Bruklin Netsa i Smajlijev Golden Stejta, dok je tri sata kasnije gradski derbi Los Anđelesa između aktuelnih šampiona Lejkersa i Klipersa.

Zbog situacije s koronavirusom ova sezona će kraće trajati, tako da će biti odigrano 72 utakmice u regularnom delu, što je čak deset mečeva manje po timu u odnosu na prethodne sezone. Svi dueli igraće se, prema poslednjim informacijama, bez publike. To će se veoma odraziti na finansije u NBA ligi, koja je samo tokom prošlosezonskog plej-ofa u "balonu" izgubila 1,5 milijardi dolara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading