FANTASTIČAN MEČ U ISTANBULU: Micić vratio Efes u život, na kraju ispao tragičar!

Autor:

Sport

17.12.2020

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Olimpije iz Milana pobedili su Anadolu Efes posle velike drame u Istanbulu rezultatom 72:69.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

Fantastičan meč odigrao je srpski reprezentativac Vasilije Micić, ali to nije bilo dovoljno da Efes dobije meč u kom je gubio sa 17 poena razlike. Na kraju je ispao i tragičar pošto je u poslednja tri napada jednom izgubio loptu zbog koraka, a dva puta promašivao šuteve za tri poena.

Rivali su bili potpuno izjednačeni do početka druge četvrtine, kada je Tibor Plajs promašio zicer za izjednačenje, a na drugoj strani Kevin Panter pogodio za 3+1. Od tog momenta kreće velika serija Olimpije koja je do pred kraj poluvremena donela vođstvo od 17 poena. Na velikom odmoru razlika je iznosila +15, pošto je i Brajan Danston promašio zicer na zakucavanju – 31:46.

Vasa Micić je do tog momenta imao samo 3 poena, a onda kreće njegova rapsodija u drugom poluvremenu. Najpre je pogodio dve vezane trojke, pridružio mu se Rodrig Bobua, pa i Krunoslav Simon sa nekoliko lakih poena i ekspresno, za svega tri i po minuta, Efes je napravio seriju 15:0 i izjednačio!

Uspeli su tada gosti nekako da "povuku ručnu" i ponovo uđu u egal, ali je Micić novim minijaturama sredinom poslednjem četvrtine Efesu sam doneo 60:57. Međutim, usledilo je nekoliko dobrih odbrana gostiju i buđenje Kevina Pantera i Serhija Rodrigeza. Oni su na dva minuta pre kraja kreirali mini-seriju koja je odlučila utakmicu, jer su doveli "manekene" do +4 (71:67). Na drugoj strani je zaustavljen Micić (napravio korake i bio nateran na teške šuteve za tri), a Larkin i Buboa su tokom celog drugog poluvremena bili "van meča". I u dramatičnoj završnici Olimpija je preživela šut Micića 5 sekundi pre kraja za konačan trijumf od 72:69

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Micić je utakmicu završio sa 20 poena i bio najefikasniji, ali nije imao pravu podršku osim Bobue koji je ubacio 13 poena. Pobednički tabor je predvodio Panter sa 18 koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading