MOGU JOŠ BOLJE: Danilović ostaje PREDSEDNIK KSS!

Autor: Marija Stefanović

Sport

16.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danilović će biti još četiri godine na čelu kuće košarke! Legendarni košarkaš Predrag Danilović (50) ponovo je izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije i dobio je novi mandat. Izborna sednica Skupštine saveza održana je u ponedeljak u hotelu "Kraun Plaza", a tom prilikom on je dobio podršku 31 delegata. Nakon sednice Danilović je zahvalio svima koji su ga podržali i istakao da će savez nastaviti dobro da posluje.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Danilović

- Zahvaljujem svima na podršci. U protekle četiri godine smo napravili dobar posao i želimo da nastavimo u istom ritmu. Savez nikad nije bio finansijski stabilniji, naravno, jedan deo zasluga ide državi, drugi deo našim poslovnim partnerima, koji su prepoznali naš odličan rad - rekao je Danilović.

MOGU JOŠ BOLJE

Nekadašnji predsednik Partizana došao je u savez 2016. i otad je osvojeno srebro na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2017. u muškoj konkurenciji i bronza u ženskoj konkurenciji 2019. Danilović je istakao da očekuje da naše reprezentacije osvoje mnogo više medalja u narednim godinama.

 

- U naredne četiri godine očekuju nas Olimpijske igre, evropska prvenstva... Seniorke su se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, 3x3 reprezentacija je takođe izborila plasman na OI. Ima stvari koje smo radili dobro, ima i nekih stvari koje u naredne četiri godine možemo da radimo još bolje - poručio je Danilović.

ISPUNIO SAN

Na sednici je odlučeno i da će novi potpredsednik saveza za mušku košarku biti bivši kapiten reprezentacije Nenad Krstić (37). On će tako naslediti Igora Rakočevića, (42), koji se posle šest godina povukao sa ove pozicije.

RepublikaFoto: Starsport

- Veoma sam srećan zbog ove pozicije jer sam uvek savez gledao kao drugu kuću. Uvek sam se fenomenalno osećao igrajući za reprezentaciju, sada je ovo nešto potpuno drugo, još je jači osećaj da sam kroz ovu funkciju i dalje deo Košarkaškog saveza Srbije, što mi stvarno imponuje - zaključio je Krstić.

Što se tiče ženske reprezentacije, tu nije bilo nikakvih promena i Ana Joković (40) ostaje i dalje potpredsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading