DULE ZAGRMEO: Ne sviđa mi se Zvezda, a komentar Partizana baciće "Grobare" NA KOLENA!

Autor:

Sport

15.12.2020

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni stručnjak bez dlake na jeziku.

RepublikaFoto: Starsport
Trofejni trener Duško Vujošević

Proslavljeni trener Partizana Duško Vujošević istakao je za Jutjub kanal crno-belih da mu se ne sviđaju koncepcije timova ni Crvene zvezde, ni svoje bivše ekipe, a dodao je da je po njemu loše stanje u celokupnoj srpskoj košarci.

- Koncepcijski mi se ne sviđaju timovi ni Partizana, ni Zvezde u ovoj sezoni. Mislim da toliki broj stranaca i toliko trošenje daje razlog za zabrinutost. Plašim se da naša srpska košarka ne ide putem fudbala - rekao je Vujošević za zvaničan klupski kanal, pa nastavio:

- Vidim da se prave neke statistike u kojima se prave poređenja, pa se mešaju babe i žabe. Ne mogu u isti koš da se stavljaju stranci poput Žofrija Lovernja, Davisa Bertansa Borisa Daloa, Jana Veselog i Lea Vestermana sa današnjim pojačanjima. Oni su došli kao mladi igrači i trpeli su neredovno stizanje stipendija, a većina je otišla i sa smanjenim obeštećenjem zbog teške situacije u kojoj se klub nalazio. Oni su naučili srpski jezik, zavoleli klub i navijače… Njih smatrati strancima na način na koji su to stranci koji danas igraju u Partizanu nije ispravno. U Partizan danas dolaze igrači koji imaju po 30 godina i koji su dobro plaćeni. Mislim da to nije put, sigurno je da reprezentacija već trpi posledice - poručio je Vujošević.

Miljenik "Grobara" smatra da ima puno pravo da govori o Partizanu jer sve što kaže je dobronamerno.

- U Grčkoj su svojevremeno najveći klubovi izgubili publiku kada su za klubove mahom igrali stranci sa kojima navijači nisu mogli da se identifikuju. Svaka budala može da uništi igrača, neću da spominjem puna imena. Ne želim da ja iz ove svoje ’rašomonske’ pozicije, sa strane, kritikujem jer je to najlakše, ali ponekad je i kritika neophodna. Što se Partizana i Zvezde tiče, mnogo je oscilacija u sastavu koji je napravljen da odmah pruži rezultate. O Partizanu sam spremniji da govorim jer svi znaju da sam Partizanovac i uvek sam prema tom klubu dobronameran. Sad se situacija lomi kod crno-belih – oni su krenuli poslednji sa pripremama, skoro čitav mesec pre Partizana. Partizan je imao višak igrača, neke koje nisu želeli, ali su oni imali ugovore. Atmosfera nije proizvodila veliku borbenost, koju smo mogli da vidimo prethodne godine. Ta borbenost je Partizan dovela na prag velikih uspeha i njih je na tom putu zaustavio virus ’Čovid 19’.

Žali za propuštenim potpisom Filipa Petruševa, najboljeg igrača Mege.

- I dalje se ne vidi organizacija igre na terenu u Partizanu, nju treba da vode plejmejkeri. Činjenica da Petrušev nije došao u Partizan, uprkos veštinama Miška Ražnatovića, već u Megu pokazuje slabosti tima koji je nekada bio gigant. Činjenica da Partizan nije uspeo da realizuje njegov transfer zaista je zabrinjavajuća. Teško je u Partizanu i po pitanju nabavljanja sredstava – vidim da postoji pomoć države, ali sponzorstva su u velikoj meri ukinuta, ali svi moraju da imaju strpljenja i da vredno rade - izjavio je aktuelni trener rumunske ekipe Kluž-Napoka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading