VREME JE ZA PREKID OČAJNOG NIZA: Zvezda protiv Albe beži sa ivice ambisa!

Autor: Marija Stefanović

Sport

15.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moramo da srušimo Albu i da se vratimo na pobednički put u Evroligi, poručio je trener Crvene zvezde Saša Obradović (51).

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Crveno-beli u utorak (19.00, Sportklub 1) dočekuju nemački tim u okviru 14. kola elitnog takmičenja. Srpski tim nakon četiri poraza u Evropi, od Barselone, Efesa, Makabija i Olimpijakosa, zauzima 16. poziciju na tabeli elitnog takmičenja, sa skorom 4-9, pa ima imperativ pobede.

Na to je ukazao i strateg kluba sa Malog Kalemegdana poručivši da njegovi izabranici nemaju više prava na kiks. Interesantno, kada je Alba prethodni put bila u Beogradu u sezoni 2014/2015, Obradović je sedeo na njenoj klupi.

ULOGA FAVORITA

- Očekuje nas veoma težak meč jer Alba dolazi u Beograd u dobroj atmosferi nakon nekoliko važnih pobeda. S druge strane, mi nismo u najboljem ritmu u Evropi. Zato ćemo morati da odigramo čvrsto i motivisano ako želimo da zabeležimo pobedu - kazao je Obradović i dodao:

- Takođe, velika prednost Albe je što igraju dugo zajedno i dobro su uigrani. Pored toga imaju odlične plejmejkere.

Iako crveno-beli ne stoje najbolje u Evropi, bukmejkeri ipak smatraju da je srpski klub favorit u ovom meču. Tako je kvota na pobedu Zvezde 1,42, dok je na tim iz Berlina 3,30.

Krilni igrač Zvezde Marko Simonović (34) ističe da njegovi saigrači to moraju da pokažu i na terenu.

- Nakon dobrog meča protiv FMP u ABA ligi želimo da zabeležimo trijumf i u Evropi. Očekuje nas duel sa Albom, koja je veoma kvalitetna. Međutim, ako mi budemo igrali u dobrom ritmu, sve je moguće. Samo ne smemo da zaboravimo da Alba može da bude veoma nezgodan protivnik i da pomislimo da ćemo ih lako srušiti - rekao je Simonović.

ČVRSTA ODBRANA

On je istakao da njegov tim može do pobede samo ako zaustavi Luka Sikmu.

- Alba ima dosta dobrih igrača. Međutim, ja bih posebno izdvojio krilnog centra Luka Sikmu. On je njihov najdominantniji igrač i sa ovakvom ekipom, koja je brza, morate da odigrate sa maksimalnom koncentracijom i vrlo čvrsto u odbrani - zaključio je Simonović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading