TO SU ODLIKE BUDUĆE ZVEZDE: Iako je POTPUNO SAM u Americi, Pokuševski ODUŠEVLJAVALA U NBA!

Autor:

Sport

14.12.2020

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksej Pokuševski imao je tu čast da bude Srbin koj je izabran na najvišem piku na NBA draftu posle Darka Miličića, a sada ovaj mladi i perspektivni krilni centar daje sve od sebe kako bi to poverenje opravdao.

RepublikaFoto: KSS, Twitter printscreen
Pokuševski tokom intervjua posle debija za Oklahomu

Njega je izabrala Oklahoma sa 17. pikom na draftu, a već na prvom predsezonskom meču im je on pokazao da nisu pogrešili.

Pokuševski je ubacio 14 poena, uhvatio osam skokova i dodao dve asistencije, dok je sa distance šutirao 4-8, što je za jednog rukija zaista sjajno.

- Viši je nivo u NBA, naravno, ali je osećaj isti. Bilo da igram u Beogradu, Atini ili Oklahomi, košarka je košarka - hladnokrvno je odgovorio Srbin medijima u Americi nakon debija.

- Iako sam trenutno potpuno sam, imao sam već takvo iskustvo u Atini, pa me to ne dotiče. Cilj mi je da slušam sve što mi pričaju i da upijam, upijam, upijam. Ako to uradim, biće sve ok - jasan je mladi reprezentativac Srbije.

RepublikaFoto: Twitter/Printscreen/Harris Stavrou
Pokuševski je na debiju ostvario 14 poena, osam skokova i dve asistencije

Posle haosa Beograda i Atine, Pokuševskom Oklahoma siti ne deluje toliko uzbudljivo.

- Miran je grad. Svi su usporeni i opušteni. Oseća se neka bliskost, svi su voljni da pomognu, pa mi se za zada sve sviđa - zaključio je Aleksej.

RepublikaFoto: KSS, Twitter printscreen
Mladi "Orao" veoma se dobro snalazi u Americi za sada

Pokuševski već pokazuje zrelost kakvu retko viđamo u igračima njegovih godina, a ako nastavi sa vrednim radom, mogao bi da bude ključna karika reprezentacije u sledećoj deceniji i više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading