TEKTONSKI POTRESI NA FIBA RANG LISTI: Rusija CVETA, ALBANIJA ŠOKIRALA, Dončina Slovenija TUTNJI KA VRHU, ali gde je tu Srbija?!

Autor:

Sport

09.12.2020

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle veoma uzbudljivog perioda kontinentalnih kvalifikacija, FIBAC je podesila svoju rang listu, ali su neke od promena zaista šokantne.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije ostali su na petom mestu na FIBA rang listi, ali je oko njih bilo dosta kretanja

Na vrhu nije bilo promena, pa je SAD i dalje prvi, a Španija i dalje druga, dok je Srbija ostala na petom mestu. Jedina promena u top 10 bila je ta gde se Rusija popela na deveto mesto, a Češka pala na 11. mesto FIBA rang liste.

Rusi su bili polovični u prethodnom periodu, ali je pobeda protiv Estonije od 84:56 i uzak poraz od Italije rezultatom 70:66 bilo dovoljno da se oni popnu za dve lestvice.

I Sloveniji cvetaju ruže u poslednje vreme, pa posle 3-1 u kvalifikacijama evropski šampioni zauzimaju 16 mesto na rang listi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dragić, Dončić i Slovenija napreduju, pa se sada nalaze na 16. mestu

Izrael je možda i najbolje prošao, podigavši se, zasluženo, na 39. poziciju posle pobeda protiv Španije i Poljske.

Sa druge strane, najšokantniji napredak napravila je Albanija, koja se popela u top 100 posle pobeda protiv Portugala i Belorusije.

 

 

 

Reprezentacije se vraćaju u akciju sledeće godine, kada će biti zakazana čak tri prozora za kvalfikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading