FILIPOVSKI OTKRIO "CRNE RUPE": Pavićević se zadnji smeje - znao sam da ćemo da pobedimo!

Autor:

Sport

05.12.2020

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je pretrpeo četvrti poraz zaredom, ovog puta slavio je Mornar 77:76, posle izuzetno dramatičnog meča.

RepublikaFoto: Starsport
Sašo Filipovski

Sašo Filipovski rekao je da je njegov tim trebalo ranije da pobedi, ali da je imao "crne rupe".

- Imali smo dva napada na kraju za pobedu, ali trebalo je da utakmicu dobijemo odbranom i skokom. To je bio dogovor. Grešili smo u odrani jedan na jedan, dozvolili smo previše lakih prodora. Sa druge strane i u tim prodorima smo pravili neverovatno previše faulova, tako da je Mornar šutnuo 35 bacanja. Tu je bila razlika rekao je Filipovski.

Sada Partizanu ostaje samo da nastavi da vredno trenira i unese konstantnost u igri.

- Imali smo crnih rupa u organizaciji igre, gde je pala koncentracija i disciplina. Nismo uspeli da dobar početak iskoristimo i odigramo na visokom nivou. Pogotovo je velik pad bio u trećoj četvrtini, gde smo imali slabu organizaciju napada. Pauza je malo izbacila iz ritma svaku ekipu. Šutevi nisu bili briljantni, dosta ih je bilo otvorenih na obe strane. Nismo pogađali, ali treba naći put do pobede, danas ga nismo našli- rekao je Filipovski.

Trener Mornara Mihailo Pavićević bio je nasmejan i raspoložen.

 

- Ne znam kad me neka utakmica više zamorila. Znao sam da će biti ovako teška utakmica, to su sve sjajni igrači i došli su od starta da se vade protiv direktnog konkurenta, to jest nas. Taj pritisak koji sam sebi stvorio učinila je da utakmica bude još teža. Može se ispostaviti na kraju da je ovo jedna od najvažnijih utakmica sezone… I da smo izgubili, ne može se reći da je kiks kad izgubiš protiv Partizana, ali za nas bi bio jer smo pretendenti za 'fajnal for'. Bila je izrazita želja i volja za pobedom- rekao je on.

Pavićević je otkrio kada je bio siguran u pobedu.

RepublikaFoto: Starsport
Mihailo Pavićević

- Kad smo došli do 77, znao sam da ne možemo da izgubimo. Nikad u životu nisam izgubio utakmicu koja se lomi kad je moja ekipa došla do 77. To su dva srećna broja- rekao je on kroz osmeh.

Partizan je imao dva šuta za pobedu, a prvi je promašio Nemanja Gordić. Trener Mornara kaže da je to očekivao.

- Moji igrači su znali da je Gorda igrač koji će da šutira za pobedu. Znali smo da će odigrati zadnji napad, znali smo i njegovu pripremu, iz levog driblinga za tri poena step-bek, ali Sejo je sjajno odradio tu odbranu, nije mu dao prostora- rekao je Pavićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading