PLEJ-OF JE SADA MNOGO DALEKO: Mornar posle velike drame i produžetka bolji od Partizana

Autor:

Sport

05.12.2020

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana poraženi su u Baru rezultatom 77:76 od ekipe Mornara u 9. kolu ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Mornar je došao i do sedme pobede u ABA ligi, pošto su sa pola koša prednosti porazili beogradski Partizan u svojoj hali.

Do pobede su došli zahvaljujući sjajnom Ajzei Vajthedu koji je ubacio 16 poena i postigao sve ključne poene u produžetku, uključujući i ovaj odlučujući.

Partizan je počeo utakmicu samouvereno, pogodili su dve trojke u prva dva napada i naterali su Mornar da izgubi veliki broj lopti u prva tri minuta, ali i njih je šut služio pa su posle trojke Kenija Gebrijela došli na zaostatak od 8:5.

Držali su crno-beli vođstvo tokom čitavog dela, pogađali su u serijama i nakon koša Vila Mozlija četvrtinu završili sa 22:15, pa Jeremić dobija tri bacanja odmah an startu drugog perioda i pogađa oba za malu neizvesnost u Topolici.

Potom Partizan uspeva da napravi još jedan odličan period igre da dođe do 32:20 posle floutera Markusa Pejdža, ali potom sledi serija Mornara od 9:0 i Filipovski je bio primoran da pozove tajm aut, posle kog je Partizan odlično odgovorio.

Umalo su se vratili na dvocifrenu prednost, ali raspoloženi igrači Mornara i dobra zonska 2-3 odbrana zaslužni su za prednost Partizana 39:33 posle prvih 20 minuta košarke, a Kodi Miler Mekintajer je mogao da uveća prednost, ali je njegov šut došao po isteku vremena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Potpuno se raspala igra Partizana u trećoj četvrtini. Napravili su mnogo nepotrebnih faulova, dok je Mornar to dosta bolje selektirao, pa na krilima Džejkoba Pulena dolaze do prve prednosti na meču i zahvaljujući lošoj igri crno-belih uspešno su je i održavali tokom čitave deonice.

Markus Pejdž je rano ušao u problem sa ličnim greškama, a bio je najbolji šuter Partizana, da bi se Pulen na to nadovezao i prosto „zatrpao“ koš crno-belih u ovoj četvrtini koja se završila sa 54:51 u korist Mornara najviše zahvaljujući Pulenu.

Partizan je krenuo da tone, ali se u pravom trnutku porobudio Tomas i sa četiri vezana poena održao minimalan zaostatak na startu poslednjeg perioda. U nastavku crno-beli zahvaljujući Mileru Mekentajeru stižu do preokreta, što je bio uvod u neizvesnu završnicu. U finišu je usledila prava drama, a nakon nekoliko promašaja na obe strane, Džejkob Pulen je uzeo šut za pobedu, ali je bio neprecizan, što je bio uvod u dodatnih pet minuta.

Haotična igra na obe strane, koja se mogla videti tokom regularnog dela utakmice, nastavljena je i u produžetku. Taman kada bi jedan tim stigao do prednosti, istu bi vrlo lako ispustio, a posle velikog broja promaša crno-beli uspevaju da se konsoliduju. U poslednjem minutu, na "plus jedan" za Partizan Mekentajer je promašio foluter, da bi na drugoj strani Vajthed pogodio i vođstvo doneo Mornaru. Partizan je imao kompletan napad na raspolaganju, a dve skenude pre kraja Nemanja Gordić je uzeo šut za tri poena i promašio, ali je na sreću po crno-bele lopta od Smita otišla u aut. Nakon toga je šut za pobedu uzeo i Mekentajer i promašio.

Uskoro opširnije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading