Brajant UGASIO ZVEZDU trojkama u finišu, Makabi poslao crveno-bele kući sa porazom

Autor:

Sport

03.12.2020

19:42 >> 21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Zvezde sastali su se sa Makabijem iz Tel Aviva u sklopu 12. Kola Evrolige. Teško je bilo na gostovanju u Izraelu, delovalo je kao da bi domaćin mogao da se otme kontroli i pobegne sa pobedom više puta, ali je na kraju poraz bio neizbežan, ali ne sa tolikom prednošću. Crveno-beli savladani su rezultatom 79:74.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Zvezde spremni su za još jedan evropski izazov, ekipu Makabija

Prva deonica od starta do samog kraja igrala se u egalu. Najpre su crveno-beli bili bolji, da bi Makabi pri kraju četvrtine i preko Otela Hantera i Skotija Vilbekina preokrenuo situaciju, pa čak i poveo uz zvuk sirene, kada je Vilbekin pogodio preko trojice.

U tom duhu nastavila se i druga deonica, pa su Beograđani igrali ko u mulju dok su Izraelci trčali krugove oko njih.

Očajna je bila druga četvrtina, pa je Makabi na poluvreme otišao sa prednošću od 11 razlike.

Treća četvrtina nastavila se kao i druga, pa je Makabi pogađao, a Zvezda promašivala, gotovo sve. Nikako nije mogao da se aktivira Lojd, Volden je bio ispod očekivanog nivoa, pa je samo Ognjen Kuzmić, uz Džonija O’Brajanta, ostavio iole dobar utisak.

Sa druge strane su se i Vilbekin, i Džons i nesuđeni NBA kadar Elajdža Brajant razgoropadili, pa je Zvezda pokušavala neuspešno da se oporavi.

To se donekle dogodilo pri samom kraju deonice, pa je O’Brajant vezao četiri poena, dok je odbrana crveno-belih imala par dobrih intervencija. Nije odmogao ni Lojd sa trojkom.

Četvrta četvrtina počela je sa još dva pogotka sa distance Zvezdinog Amerikanca, ali se Makabi nije tako lako predavao.

Vilbekin je vodio ličan rat sa Lojdom, ali je Lojd bio sve bolji što je bliži bio kraj. Polagao je, pogađao sa distance, a imao je pomoć i Jagodića-Kuridže, koji je pokazao veliko znanje u igri jedan na jedan.

Ratovalo se, ratovalo, ali je na kraju Izraelski klub trijmfovao, uprkos najboljem pokušaju Lojda da vrati Zvezdu u igru.

Najefikasniji u redovima Makabija bili su Skoti Vilbekin sa22 poena, odnosno Otelo Hanter sa 13, dok je u redovima Zvezde najbolji bio sjajni Džordan Lojd sa 21 poenom, dok je Davidovac imao 14.

Crveno-beli posle ovog meča imaju skor 4-8, pa je izjednačena sa Makabijem.

Sledeće kolo tim iz Tel Aviva šalje na megdan Baskoniji, dok Beograđane čeka „bratski“ duel sa Olimpijakosom.

 

Četvrta četvrtina, Makabi - Crvena zvezda 77:73

 

9. minut - Lojd pogađa bitna bacanja pred sam kraj. Lojd potom maši šut, ali O'Brajant hvata tu loptu. Nažalost promašuje, što označava i kraj ovog meča...

8. minut - Džoni O'Brajant potpuno se pogubio, pa sada protivniku daje loptu u ruke. Vilbekin daje šansu Zvezdi, a nju ne koristi Jagodić-Kuridža. Kalojaro potom pravi faul u napadu.

5. minut - O'Brajant opet katastrofalno šutira. Sa druge strane, Brajant pogađa sa distance. Nažalost, pogađa i drugi put.

4. minut - Dejan Davidovac otima loptu u odbrani, ali O'Brajant je traći na nerezonski šut. Hanter ponovo poentira sa druge strane. Volden i Teri kombinuju za sjajni alej-up!

3. minut - Teri ima više faulova u napadu nego poena u dresu Zvezde. Lojd nastavlja da se bori, pa zarađuje još jedan napad, koji crveno-beli koriste da bi postigli još dva poena. Bender nastavlja sa promašajima, A Lojd pogađa polaganje. Obradović je besan posle loše odbrane svog tima. 

RepublikaFoto: Starsport
Džordan Lojd vezao je tri trojke i vratio Zvezdu u igru

2. minut - Lojd vezuje treću trojku za redom. Nažalost, Vilbekin mu je uzvratio, ali Davidovac sa druge strane hvata ofanzivni skok i poentira. Kaspi pogađa iz ćoška. Fenomenalan potez Jagodića-Kuridže vraća Zvezdu u egal!

 

Kraj treće četvrtine, Makabi - Crvena zvezda 54:56

 

9. minut - Lojd maši, ali Jagodić-Kuridža hvata skok pa daje Amerikancu da se ispravi, i to za tri! O'Brajant pravi fatalnu grešku, ali je Kaspi bio sebičan, pa je promašio u izglednoj kontri. 

7. minut -  O'Brajant vezuje četiri poena, pa deluje kao da Zvezda može da se vrati. Vezuje još jedan pogodak sa poludistance, a potom Makabi pravi faul u napadu. Crveno-beli u sledećem napadu promašuju, a Hanter pronalazi Kaspija samog u kontri. Konačno, trojka Lojda!

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Lojd, Davidovac i Lazić

5. minut - Svi u Zvezdi maše za tri, i to često dok su potpuno sami. O'Brajant konačno prekida lošu seriju Zvezde pogotkom za dva. Bender je potom prvi put šutirao, ali Zvezda samo dobija novi napad. Makabi potom ulazi u bonus, a O'Brajant pogađa bacanja. 

4. minut - Ročesti menja bledog Lojda. Brajant potom pogađa, pa Makabi vodi 13 razlike. Vilbekin maši, Zvezda se bori za loptu, ali sudija je ipak vraća Izraelcima. Brajant onda maši, pa ekipa iz Tel Aviva pravi faul, ali Dobrić pogađa samo jedno bacanje.

3. minut - O'Brajant u velikoj želji pravi faul u napadu. Dobrić je potom iznudio dva bacanja, koja je i pogodio. I sledeći napad Zvezde završen je prekršajem Makabija. Makabi potom krade loptu Zvezdi, pa iz kontre Hanter poentira posle alej-upa.

2. minut - Makabi koristi nepažnju Zvezde pri početku drugog poluvremena da se odlepi na +6. Ognjen Kuzmić jedna je od retkih svetlih tačaka sa svojom odbranom. 

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Kuzmić retka je svetla tačka sa svojom odbranom

 

Kraj druge četvrtine, Makabi - Crvena zvezda 41:38

 

9. minut - Crveno-beli se dižu, pa su se sada vratili na -3. Džons ponovo uzvraća trojkom. Na sreću Zvezde, Rit potom takođe pogađa za tri. 

8. minut - Lojd je ponovo dobio udarac, ali se brzo oporavio. Amerikanac potom pokušava da pronađe Rita, ali ni to ne uspeva. 

7. minut - Davidovac pogađa i bacanja. Džons potom uzvraća trojkom. 

6. minut - Elajdža Brajant nastavlja sa promašajima. Makabi traži tajmaut. 

5. minut - Dejan Davidovac pogodio je za dva. Dorsi je potom iznudio prekršaj. 

2. minut - Crvena zvezda popušta u drugoj deonici, pa sada Makabi vodi tri razlike. 

 

Kraj prve četvrtine, Makabi - Crvena zvezda 23:20

 

10. minut - Obradović reaguje i vadi očajnog Terija iz igre. Ušao je Rit, ali je potom i promašio trojku. Makabi na kraju četvrtine poklanja Zvezdi dva bacanja.

9. minut - Odbrana Izraelaca izgleda mnogo bolje nego na startu, pa sada i Lojd šalje loptu van terena. Teri iznenađujuće uspeva da zaustavi Otela Hantera, ali Makabi svejedno dolazi do vođstva. 

7. minut - Džoni O'Brajant poentira protiv bišveg kluba. Teri potom prodaje loptu, pa se i dalje pitamo šta on traži u Zvezdi. 

6. minut - Otelo Hanter ugurao je Zvezdine visoke igrače u koš. Na terenu je Ročesti, ali to ne menja ništa kada je Hanter u pitanju, pa je gorostas opet pregazio Terija na putu ka košu. Nadovezao se na ove sa novim poenima Hanter, i to ovaj put kada je bio na kraju sjajnog alej-upa!

5. minut - Žižić se baš okuražio, pa sada šutira i sa poludistance, ali neuspešno. Jagodić-Kuridža potom je "uvalio" loptu Laziću, koji je promašio iz ćoška za tri. Ispravlja se u sledećem napadu, pa jedan-na-jedan poentira bez problema. Makabi je zatražio prvi tajmaut na meču.

4. minut - Lojd nastavlja da napada, pa sada dobija bacanja posle odličnog prodora kroz tri defanzivca domaćina. Nažalost, napustio je teren pre bacanja zbog krvarenja. 

3. minut - Branko Lazić napravio je dva faula, pa je Ognjen Dobrić ušao u igru. Lojd bolje počinje ovu partiju od prošle, pa pogađa svoj prvi šut, i to efektno. Žižić ponovo poentira ispod koša. Kako je ušao, tako je i pogodio sjajni Ognjen Dobrić!

2. minut - Vilbekin loše startuje, pa je sada popio blokadu. Već u sledećem napadu se ispravio, pa je pogodio sa sa distance za prve poene Makabija. Ante Žižić pokazuje koliki će problem biti, pa već ima blokadu i dva ofanzivna skoka. Volden nije namestio ruku za ovaj meč, ali Vilbekin jeste, pa ponovo pogađa, sada sa bacanja.

1. minut - Utakmica u Tel Avivu je počela, a Kuzmić posle fenomenalnog poteza postiže prve poene, plus bacanje. Branko Lazić potom gasi Vilbekina, a crveno-beli vode 5:0!

 

Poznate su i startne postave klubova:

Crvena zvezda: Volden, Lojd, Lazić, Kuzmić, Jagodić-Kuridža

Makabi: Brajant, Kalojaro, Džons, Vilbekin, Žižić

 

Ekipa Janisa Sferopulosa među najgorima je ove sezone u Evroligi, ima skor od 3-8, ali svakako predstavlja gostovanje na kom se crveno-beli nimalo ne smeju opustiti.

Srpskim klubovima uvek je bilo nezgodno gostovanje u Tel Avivu, ali Zvezda sada raspolaže sa znatno boljim timom od protivnika, pa takvih problema ne bi smelo da bude.

Ostali su Izraelci bez skoro cele petorke, Amare Stodemajer se penzionisao, MVP Avdija otišao je putem NBA, nema više ni Ejsija, Rejnoldsa, Džeksona, Voltera ni Tarika Bleka, ali na njihovim mestima sada stoje Ante Žižić i Dragan Bender, koji bio kao akvizicije NBA kalibra mogli da namuče Beograđane.

Zvezda trenutno ima skor od 4-7, pa bi protiv Makabija morala da trijumfuje kako bi krenula da se penje ka "pravoj" strani tabele.

Tok meča možete da pratite uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading