POTRES U NBA: Posle ovih POTPISA postaju GLAVNI kandidat za titulu!

Autor: M. S.

Sport

04.12.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostankom Lebrona Džejmsa i odličnim prelaznim rokom, tim iz Kalifornije napravio ekipu za odbranu titule u NBA ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
As Lejkersa Lebron Džejms protiv Jokića i Mareja iz Denvera

Los Anđeles Lejkersi prave nov šampionski tim! Klub iz Kalifornije je produžio ugovor s prvom zvezdom tima Lebronom Džejmsom (35) na još dve godine i za to vreme on će zaraditi čak 85 miliona dolara. Produžavanje saradnje s prvom zvezdom tima samo je kruna već sjajnog prelaznog roka za Lejkerse i može se reći da je Rob Pelinka (50) zadao pravi domaći zadatak ostatku lige sa dovođenjem pojačanja.

Aktuelni šampioni NBA lige su tako poručili da prave idealan tim za odbranu titule. "Jezeraši" su prvo sklopili saradnju sa perspektivnim Denisom Šrederom iz Oklahome, a za njega su dali Denija Grina i 28. pika Džejdena Mekdenijelsa. Zatim su doveli veterana Marka Gasola iz Toronta. Tu nije bio kraj pojačanjima Lejkersa, već su saradnju ugovorili i sa dosadašnjim bekom Milvokija Veslijem Metjusom, koji bi trebalo da popuni rupu nastalu odlaskom Grina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vestbruk i Harden

Vestbruk i Vol u trejdu

od 133 miliona dolara!

Čelnici Hjustona i Vašingtona napravili su trejd vredan 130.000.000 dolara. Roketsi su poslali Rasela Vestbruka (32) u tim Vizardsa u zamenu za Džona Vola (30) i zaštićeni pik prve runde na draftu 2023. godine. Vestbruk je tražio da napusti klub posle samo jedne godine provedene u Roketsima, dok je Vol celu karijeru bio u Vašingtonu.

Svakako da je bomba prelaznog roka selidba Montreza Harela iz Klipersa u Lejkerse da bi bio zamena za Dvajta Hauarda, koji je otišao u Filadelfiju. Zatim su "jezeraši" potpisali i Kaldvela Popupa, koji je odigrao jako važnu ulogu u prošlosezonskom plej-ofu, a time su "zakrpili" odlazak Ejverija Bredlija u Majami.

Nakon ovakvog prelaznog roka Los Anđeles Lejkersi će u vrhunskom sastavu dočekati početak nove sezone u NBA ligi, koja startuje 22. decembra. To je obradovalo i legendu Lejkersa Medžika Džonsona (61).

- Rob Pelinka je čovek koji ima moje poverenje. Posebno kad vidim kakva je pojačanja doveo. Stvarno je napravio odličnu ekipu koja može da bude ponovo u vrhu NBA lige - istakao je Džonson.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading