PO SVAKU CENU U NBA: Otišao kod Jokića da igra BESPLATNO!

Autor:

Sport

01.12.2020

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver Nagetsima je stiglo veliko evropsko pojačanje iz Real Madrida.

RepublikaFoto: Starsport
Fakundo Kampaco

Tim iz Kolorada je poprilično izmenio sastav, a novi saigrač Nikole Jokića će biti Fakundo Kampaco.

Iskusni Argentinac je rešio da se isproba u NBA i on prema pisanjima američkih medija potpisati dvogodišnji ugovor. Pominje se cifra od 7.4 miliona dolara po sezoni, ali će argentinski plej u tom slučaju nastupati za Denver praktično besplatno.

Real Madrid će dobiti obeštećenje vredno šest miliona dolara, ali po NBA pravilima Denver će od toga moći da "pokrije" samo 750.000. Ostatak će morati da ode iz Kampacovog džepa. 

Međutim, NBA plate koje dolaze do čitalaca u izveštajima su zapravo bruto plate, što znači da se za razliku od običaja u Evropi, gde se operiše sa neto platama, ovde mora računati na porez. 

 

Porezi na plate NBA košarkaša se kreću oko 50 odsto, što znači da će Kampaco umesto 15 miliona dolara za dve sezone u Koloradu dobiti oko 7.5 miliona. 

Ako se potom oduzme 5.25 miliona koje će morati da isplati Real Madridu to znači da će više od cele jedne sezone igrati praktično besplatno. Za dve sezone u Denveru ostaće mu oko 2 miliona dolara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading