SADA SMO BLIZU PLASMANA NA EP: Srbija vodila tokom celog meča i savladala žilavu Finsku!

Autor:

Sport

30.11.2020

16:07 >> 19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije savladal je Finsku sa 75:66 u 4. kolu kvalifikacija za EP.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Aleksa Radanov u prodoru

Ovim trijumfom Srbija se približila plasmanu na EP pošto trenutno ima pobedu više od glavnih rivala, Švajcarske i Finske. Našem timu ostaju još dva meča i to protiv Gruzije i Švajcarske, ali još uvek nije poznato gde će se odigrati ti mečevi.

Srbija je sjajno otvorila utakmicu. Finska je za sedam minuta košarke postigla samo jedan koš iz igre, a do kraja četvrtine uspeli su da postignu samo još jedan, za ukupno 7 poena za 10 minuta.

Naša reprezentacija od prvog minuta je kontrolisala igru i imala je +10 posle prve deonice, ali je ta prednost mogla i morala da bude veća. Veoma loše su šutirali slobodna bacanja i imali 1/5 posle prve četvrtine.

Do kraja poluvremena šutirali su bacanja 10/18, nešto preko 50% uspešnosti. Brzo su Finci izašli iz bonusa i svaki faul nad našim košarkašima značio je slobodna bacanja, posle samo tri minuta igre u drugom kvartalu.

Srbija je otišla u jednom trenutku na maksimalnih +17, ali se pred kraj ta prednost istopila. Finci su imali seriju 7:0, a u poslednjoj sekundi prvog poluvremena Salin pogađa trojku i smanjuje na +10 za Srbiju posle prvog dela igre.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket

Finska je dobro započela treću deonicu i preko Džamara Vilsona spustila na sedam poena zaostatka. Srbija je pogađala slobodna bacanja u trećoj četvrtini, što je bio veliki napredak u odnosu na prvo poluvreme i razlog zašto je održavana dvocifrena prednost.

Naša reprezentacija je za tri četvrtine pogodila samo dve trojke, a Finska se raspucala u trećem kvartalu. Ipak, prednost od +10 stečena posle prvog poluvremena zadržana je i pred poslednjih 10 minuta.

Ponovo je nastao problem sa slobodnim bacanjima u poslednjoj četvrtini, ali su naši košarkaši održavali dvocifrenu prednost. Finska je na četiri minuta do kraja uspela da smanji na minus sedam, ali odmah Srbija uzvraća sa četiri brza poena i opet je vraćena dvocifrena prednost. Ali, već posle tajm-auta Finske sledi serija od 5:0 i posle dugo vremena dolaze na šest poena zaostatka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Zategla je Srbija odbranu, išla na lake poene i rutinski rešlia meč i ubedljivo slavila na kraju.

Srbiju su do pobede predvodili Anđušić sa 19, Avramović sa 17 i Apić sa 12 poena. Kod Finaca istakli su se Mahuni sa 15 i Salin sa 10 poena.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

SRBIJA - FINSKA 75:66 (17:7,18:18, 20:20, 20:21)

IV ČETVRTINA

10. minut - Dangubić zakucava posle sjajne asistencije Anđušića. Dangubić faulira Sasu Salina, peta lična greška Partizanovog beka. Salin 2/2. Fauliran Avramović, polovičan sa linije penala. Greše Finci i to je to. Nije pogodio Radanov, a onda beži lopta Apiću. Laki poeni Finske, pa penali za Avramovića. Pogađa sjajni Čačanin samo jedno. Finci ne uspevaju da upute šut ka košu. POBEDA SRBIJE 75:66.

9. minut - Finci prave ogromnu grešku. Lep napad, asistencija Apića i pogodak Dangubića. Ponovo ne pogađaju Finci, Madsen je promašio. 71:62.

8. minut - Trojka Šona Hafa. Lepo se snašao i pogodio flouter Anđušić. Srećom Mahuni ne pogađa trojku, ali novi napad za Finsku. 69:62.

7. minut - Trojka Madsena. Simanić nije pogodio. U kontri Valtonen zakucava, tajm-aut Kokoškov. Iznudio je faul Mahunija Anđuši, a onda ubacio oba penala. 67:59.

6. minut - Ugurao je loptu u koš Apić. Dobra odbrana i ukradena lopta Anđušića. Sjajna kombinacija i poeni Avramovića. Tajm-aut Finaca. 65:54.

5. minut - Faul Pota, ispunili smo bonus. Odmah još jedan faul Pota, dva penala za Vilsona. Pogađa samo jedno bivši košarkaš crno-belih. Loš napad i promašena trojka Pota. Valtonen nije pogodio otvoren šut za dva, imali smo sreće. Greši Avramović, a onda trrojka Hafa. 61:54.

4. minut - Avramovića mogu da zaustave samo faulom. Čačanin 1/2 sa penala. Greše Finci ponovo. Anđušić i Avramović ne pogađaju trojke u jednom napadu. 61:50.

3. minut - Greši Simonović, ali dva promašaja Finaca, Dolenc nije uspeo da zakuca, a Salin da da trojku. Anđušić fauliran, 1/2 sa linije penala. Valtonen pogađa iz prodora. 60:50.

2. minut - Nova trojka Sasua Salina. Dangubić ne uzvraća, ali novi skok u napadu sjajnog Apića. Sa poludistance novi poeni za Apića. Alanen posle faula Simonovića pogađa nula slobodnih bacanja. 59:48.

 

 

1. minut - Težak šut i pogodak Simonovića za dva iz prodora. Lepa akcija, ali i promašen zicer Alanena, imali smo sreće. Greši Avramović. 57:45.

III ČETVRTINA 

10. minut - Lep potez Radanova i dva penala za Zvezdinog beka. Pogodio je samo jedan. Neverovatni Mahuni, nova trojka. Avramović lepo polaže loptu u koš. Nisu iskoristili dva šuta u poslednjem napadu Finci. Srbija posle 30 minuta vodi 55:45.

9. minut - Gubimo loptu na neverovatan način, Mahuni kažnjava sa poludistance. Trojka Anđušića. Mahuni nastavlja seriju, 2/2 sa linije penala. 52:42.

8. minut - Četvrti faul Vilsona u pravom trenutku, Anđušić 2/2. Neprecizna duga dvojka Sasua Salina. Još jedan faul nad Anđušićem, i još jednom pogađa oba slobodna bacanja. Greška Finaca. 49:38.

7. minut - Sjajno kretanje i poeni Avramovića, Mutinen uzvraća na drugoj strani. Poentira i Vilson, tajm-aut Kokoškov. 45:38.

6. minut - Kantonen ne pogađa trojku, ali isto čini i Simanić. Lepo se snašao Alanen i još lepše pogodio za dva sa poludistance. 43:34.

5. minut - Nije pogodio Simonović za tri. Neprecizan i Mahuni na drugoj strani za dva. Finska ispunila bonus. Ugurali smo nekako loptu u koš, Simanić je bio taj. 43:32.

4. minut - Dobra odbrana Srbije i promašaj Valtonena. Dvojka Anđušića. Dolenc koristi lošu postavku Apića. 41:32.

3. minut - Nekako smo uspeli da doturimo loptu Apiću, koji zakucava. Sjajna rampa Apića. Ne uspeva Apić ovo puta. 39:30.

2. minut - Težak promašaj Dangubića. Faul u napadu Madsena. Nije pogodio Simon iz prodora. Dolenc neprecizan sa poludistance. 37:30.

 

 

1. minut - Trojka Finaca, pa poeni Pota. Dva slobodna bacanja za Mahunija, 2/2. 37:30.

II ČETVRTINA

10. minut - Nema nove trojke za Fince. Faul u napadu Kravića, šteta pošto je u nastavku akcije Dangubić zakucao. Katastrofa, izgubili smo loptu, a onda Sasu Salin pogađa trojku u poslednjoj sekundi prvog poluvremena. Srbija posle prvih 20 minuta vodi sa 35:25.

9. minut - Hrabar prodor Avramovića za nove poene Srbije. Mahuni sad pogađa za tri, druga za Fince. Sjajno Dangubić ide na drugi obruč i upisuje poene. 35:22.

8. minut - Laki poeni Madsena. Dangubić precizan sa poludistance, konačno poeni za Srbiju. Mahuni ne pogađa iz velike daljine. 31:19.

7. minut - Kravić šalje Madsena na liniju penala, 2/2. Loš napad Srbije, pa Madsen ne pogađa za tri. Tajm-aut Srbija. Rampu dobija Pot, Madsenova druga blokada. 29:17.

6. minut - Dobra zamisao, ali prejak pas Simonovića. Vilson ide na liniju penala, ali pogađa samo jedno. Dobra finta, ali promašaj Dangubića, Vilson uzvraća na drugoj strani. Peno fauliran, al oba puta neprecizan sa slobodnog bacanja.  29:15.

5. minut - Dobra odbrana Simonovića, iznudio je faul Hafa. Maestralni Simonović pogađa iz prodora uz faul, pogodio je i dodatno slobodno, maksimalnih 28:12 za Srbiju, pa Finska reaguje tajm-autom. Simonović nastavlja dominaciju, sad je iznudio faul u napadu Mutinena. Koraci Dangubića. Još jedan faul u napadu Finaca, treći u ovom minutu. Ponovo Apić ide na liniju penala, ovog puta polovičan. Lep prodor Vilsona. 29:14.

4. minut - Šon Haf pravi faul u napadu. Anđušić promašuje otvorenu trojku, ali sjajni Apić hvata loptu i biva fauliran. Srpski centar bez greške. Dva promašaja Finaca za tri. 25:12.

3. minut - Sjajna odbrana Apića, pa promašaj Simanića za tri poena. Ispravlja se Simanić i pogađa za dva posle mrtve lopte. Prva trojka Finaca, Šon Haf je bio precizan. Apić iznudio novi faul, Finci izašli i z bonusa. Lepo se snašao Simonović, pa ide na liniju penala. Pogađa samo jedno bacanje. 23:12.

2. minut - Lepo se snašao Radanov pod košem posle dodavanja Apića, dva slobodna bacanja imaće srpski reprezentativac. Polovičan je sa linije penala. Valtonen pogađa iz teške pozicije za dva. Greši Stefan Peno. 20:9.

1. minut - Krenula je druga četvrtina. Još jedan promašaj Finske za tri. Sjajna akcija Srbije i poeni Radanova posle asistencije Apića. Ponovo greše Finci. 19:7.

I POLUVREME

10. minut - Apić ovog puta bez greške sa slobodnog bacanja. I dalje Finci ne mogu do trojke. Loš potez Avramovića, Peno krade loptu Finskoj, ali ne uspeva da pogodi sa zvukom sirene. Srbija posle prve četvrtine vodi sa 17:7.

9. minut - Dobro se branimo ponovo. Apić ide na liniju penala, i pogađa samo drugi. Madsen se nekakoa snašao i ugurao loptu u koš. 15:7.

8. minut - Nije se snašao Apić, ali nisu ni Finci. Neverovatni Avramović vezuje šesti poen. Nema trojke za Fince. Avramović ovog puta ishitreno. 14:5.

7. minut - Sjajna rampa Kravića nad Dolencom. Avramović još jednom poentira, tajm-aut Finska. Kantonen bezgrešan sa slobodnog bacanja. 12:5.

6. minut - Pot ispravlja Dangubićev promašaj. Dolenc fauliran, polovičan sa penala. Potov loš pokušaj za tri. Ne pogađaju ni Finci. Avramović pogađa u kontri. 10:3.

5. minut - Kravić fauliran, sa linije penala oba puta neprecizan. Greši Anđušić posle skoka Simonovića. Nemoćni Finci još jednom, igramo dobru odbranu. 6:2.

4. minut - Još jedna fantastična odbrana Srbije. Prva trojka Srbije, pogodio je Anđušić. Ponovo neprecizni Finci. 6:2.

3. minut - Prve poene za Fince upisuje Sasu Salin. Stefan Pot polovičan sa linije penala. Nova greška Finaca. Dobro igramo u odbrani. Anđušić ne pogađa za tri. 3:2.

2. minut - Dobio je Dangubić blokadu od Madsena. Nismo uspeli da izvedemo loptu za pet sekundi. Dobra odbrana Srbije i greška Madsena, prva za Fince na meču. Greši i Srbija sada. 2:0.

1. minut - Krenula je utakmica u Espu. Anđušić postiže prve poene na meču. Dve trojke promašuje bivši košarkaš Partizana Džamar Vilson. 2:0.

UVOD

17:49 - Jovan Novak nije u timu za meč sa Fincima.

17:10 - Selektor Kokoškov je spreman za duel sa Fincima:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading