E, OVO VEĆ NIJE NORMALNO: Muta Nikolić bez pardona - bruka i sramota reprezentacije, zabranio bih Amerikance u našoj ligi!

Autor:

Sport

30.11.2020

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantan poraz od Švajcarske upalio je crvenu lampicu među košarkašima Srbije koji će imati pravo na popravni protiv domaćina Finske od 18 časova što će biti meč "biti ili ne biti". Legendarni Miroslav Muta Nikolić je ovo okarakterisao kao ogromnu bruku, a ukazao je i na probleme srpske košarke.

RepublikaFoto: Starsport
Miroslav Muta Nikolić

Miroslav Muta Nikolić, čovek koji je bio dve decenije uz reprezentaciju Srbije i tvorac je nekih od najvećih uspeha srpske košarke je u razgovoru za "Kurir".

Pobede i porazi su sastavni deo sporta, ali da Srbija izgubi od Švajcarske u košarci...

- Ma pratio sam meč, šta reći, naravno da je bruka izgubiti od Švajcarske - počeo je priču Nikolić za "Kurir".

Kultna rečenica "sve je ovo normalno" u ovom slučaju ne važi.

- Ne važi. E, ovo već nije normalno! Ne bi smele ovakve stvari da nam se dešavaju. Poraz od Gruzije u Beogradu, sada od Švajcarske... Ne priliči nam to.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket

U njegovo vreme padala je Amerika sa Karijem, klinci su nam dominirali Evropom i svetom. A sada - Amerikanci nam vode glavu reč u srpskoj košarci, pa čak i u npr. Borcu iz Čačka.

- Nije problem Borac, oni igraju ABA ligu... Problem je naša Košarkaška liga Srbije, da se pitam, tu bih zabranio Amerikance i pustio da igraju naša deca. A imamo talenata. Potpuno bez potrebe smo se okrenuli strancima, a imamo i dalje našu talentovanu decu. Kod mene u timu Vojvodine sve su naša deca! Zabranio bih da u Košarkaškoj ligi Srbije igraju Amerikanci, oni su nam potpuno nepotrebni- rekao je Muta.

U Zvezdi i Partizanu je po sedam-osam stranaca. 

 

 

 

- Amerikanci treba da donose razliku, da budu mnogo puta bolji od naših igrača. Potrebno je da imamo kvalitetne srpske igrače i platiti ih da igraju ovde, a uz njih još dvojica stranaca. Evo, ja imam u timu igrača za kojeg garantujem da bi mogao da bude u rotaciji u Zvezdi i Partizanu. Dakle, ima srpskih igrača koji mogu da igraju za njih.

Amerikanizujemo košarku, da li imamo potrebu za tim?

- Ma kakva potreba, ali odlaze nam mladi igrači u tamo neku Mađarsku, Rumuniju... Kakve su, bre, to košarkaše zemlje? Pa, zna se gde je najbolje da se razvijaju mladi igrači. I onda dolaze Amerikanci, koji nisu uopšte neki kvalitetni igrači. To je problem - jasan je Miroslav Muta Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading