BIVŠI KOŠARKAŠKI ASOVI UPOZORAVAJU: "Orlovi", kiksare, uozbiljite se!

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

30.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka protiv Švajcarske ne sme da se ponovi! "Orlovi" moraju da se dozovu pameti ako žele na Evrobasket 2022. godine, poručili su bivši reprezentativci Marko Kešelj (32) i Ivan Paunić (33).

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Detalj sa meča Srbije i Švajcarske

Srpski tim je u subotu doživeo debakl od Švajcarske (92:90) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a naredni meč igraće danas (18.00, RTS 1) protiv domaćina Finske.

NE PRILIČI NAM

Izabranici Igora Kokoškova, koji sad imaju jednu pobedu, uz dva poraza, u Grupi E, moraće da slave ako žele da sačuvaju šansu za prolaz dalje. Zato Kešelj u razgovoru za Srpski telegraf naglašava da Srbija više nema prava na kiks.

- Težak poraz, veoma nezgodna utakmica. Koliko god da su Švajcarci imali dobar šuterski dan, a mi nismo, primiti od njih 92 poena ne priliči našoj reprezentaciji. Nadam se da će se svi dozvati pameti za današnji susret. Neka se meč sa Švajcarskom računa kao kiks koji svako može da ima, ali to više ne sme da se ponavlja - kazao je Kešelj i dodao:

- Ako si od protivnika bolji tako da možeš da ga dobiješ 21:0, što bi se reklo basketaški, onda moraš da ga dobiješ toliko. Ne da se dešavaju ovakve stvari.

Kokoškov: Samo pobeda!

Selektor Srbije Igor Kokoškov (48) veruje da će njegovi izabranici zabeležiti i drugu pobedu protiv Finske u ovim kvalifikacijama. "Orlovi" su u prvom meču kvalifikacija u februaru bili bolji sa 80:58.

- Već smo igrali sa Finskom i dobro se poznajemo. Znamo da igraju kod kuće, bez publike, ali se u svojoj hali osećaju komotno i da, sa navijačima ili bez njih, imaju prednost domaćeg terena. Međutim, mi moramo da uradimo sve što je potrebno da bismo trijumfovali - rekao je Kokoškov.

LOŠE ZA KOŠARKU

Reprezentacija Srbije nije jedina koja beleži slabe rezultate u kvalifikacijama. Takođe je i Španija doživela poraz od Izraela (95:87), a Litvanija od Danske (76:80). Košarkaš Lokomotive Kuban Ivan Paunić istakao je da ovakve kvalifikacije nisu dobre za košarku.

- Kvalifikacije idu u prilog samo slabijim reprezentacijama koje nemaju dosta NBA igrača. Oni su stalno zajedno i uigrani su, za razliku od Španije ili nas. Međutim, to ne sme da nam bude izgovor. Moramo da igramo sa više energije, a ne da mislimo da ćemo lako pobediti. Tačno je da smo mi mnogo kvalitetniji tim od Švajcarske i verovatno smo se zbog toga opustili i to nas je koštalo - zaključio je Paunić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading