Jokićev miljenik i Vujoševićev biser MEĐU NAJGORIM POJAČANJIMA U PRELAZNOM ROKU!

Autor:

Sport

29.11.2020

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bličer riport" objavio je spisak od pet najgorih transfera u dosadašnjem prelaznom roku u NBA, a neka od imena na tom spisku sigurno će vas iznenaditi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Malik Bizli (levo) i Davis Bertans (sredina) našli su se među najgorim potpisima u ovom prelaznom roku

Nisu baš najpreciznije razjasnili koji su kriterijumi uzeti u obzir kada su pravili ovaj spisak, ali smatamo da je realno da su računali učinak igrača u poređenju sa njegovom platom.

Shodno tome, prvi na listi našao se Gordon Hejvard.

Njega su Šarlot Hornetsi doveli za 120 miliona dolara na četiri godine, a problemi tek tu počinju.

Prvobitno, dali su mu predugačak ugovor. Hejvard ima 30 godina i traumatičnu prošlost sa povredama, tako da ne deluje realno da će on i u 34. godini moći da nastupa kao neko ko je plaćen da bude zvezda tima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gordon Hejvard prvi je na listi najgorih pojačnja

Povrh toga, Šarlot ima izuzetno mlad tim, tako da se Hejvard ni po tom pitanju ne uklapa u priču, ali razumemo razmišljanje Džordanovo.

Hornetsi nikada nisu bili mesto gde slobodni agenti žele da pređu, pa kada je jedan toliko dobar kao Hejvard konačno pristao, najbolji košarkaš ikada nije trepnuo, već mu je dao i više para nego što je bilo realno, ali šta su pare kada je morao da se dovede čovek da bude novo lice tima.

Drugi na listi je jedan od Jokićevih omiljenih saigrača iz Denvera, Mejson Plamli.

RepublikaFoto: Starsport
Mejson Plamli (desno) drugi je na spisku

Plamli je prešao u Detroit, kao i svi ostali visoki igrači u NBA izgleda, pa će tamo zajedno sa Džeramijem Grantom pokušati da napravi nešto.

Detroit je u totalnom obnjavljanju, ali nije najjasnije zašto su oni doveli još i Ajzeu Stujarta, Džalila Okafora i Granta, a pustili spektakularnog Krisa Vuda da ode, kako bi Plamliju dali mnogo više para nego što realno zaslužuje.

Oni su svojevremenom reprezentativcu Amerike dali trogodišnji ugovor vredan 25 miliona, pa je jasno zašto je konačno napustio Denver.

Plamli je takođe sa pogrešne strane 30. godine, ne ume da šutira sa distance, i ne ume da preuzima u odbrani.

Ako su tražili centra koji bi se savršeno uklopio u košarku 80-ih, našli su svog čoveka, ali u današnjoj košarci Plamli jednostavno nema šta da traži, barem kada je veća minutaža u pitanju.

Treći na ovoj listi pomalo je iznenađujuć, ali ne čudi što je i on bivši igrač Denvera. Sistem Majka Melouna očigledno šljaka, a liga zbog njega postaje bogatija za kvalitetne igrače iz godine u godinu.

U pitanju je Malik Bizli, koji je posle januarskog trejda u Minesotu produžio ugovor sa ovim klubom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Malik Bizli

On se obavezao na 4-godišnji pakt vredan 60 miliona dolara, ali "Bličer riport" smatra da je to previše za beka koji pretežno služi kao napadačka opcija.

Mi se ne slažemo, pa smatramo da je Bizli sposoban da vremenom ulepša izgled ovog ugovora, te da postane mnogo bolji nego što njegova plata kaže.

Njegov ostanak bio je skoro siguran, imajući u vidu da su dali Roberta Kavingtona kako bi ga doveli. 

Kada se uračuna njegova igra pri kraju prošle godine, kada je beležio 20 poena po meču šutiraju 42% za tri na 8,2 pokušaja, smatramo da se američki portal možda zeznuo što ga je ubacio u ovo društvo.

Jedini kamen spoticanja je prvi pik na draftu, Entoni Edvards, koji će za početak igrati istu poziciju kao Bizli.

Četvrti na listi je čovek bez kog Nagetsi u prošlom plejofu ne bi odmakli daleko, Džerami Grant.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džerami Grant

On je dostigao novi nivo igrajući u doigravanju, pa je time zaradio četvorogodišnji ugovor od Detroita vredan 60 miliona dolara. 

Kada je Denver to čuo, ponudili su identičnu stvar, ali se Grant ipak odlučio da želi da se oproba u Pistonsima.

Za njega nemamo toliko loših reči kao za Plamlija, ali svakako je teško zamisliti Granta kako izrasta u Ol-stara, a njegova plata kao da nalaže da mora da ima veću rolu.

Poslednji na listi su dvojica igrača zajedno.

Jedan je miljenik Duleta Vujoševića Davis Bertans, a drugi je Džo Heris.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Davis Bertans

Obojica su snajperi, obojica odlično to rade i obojica sada mogu da se pohvale desetinama miliona dolara.

Šut za tri postao je toliko vredan u NBA da Bertans tu uslugu na vrhunskom nivou naplaćuje 80 miliona dolara na pet godina, a Džo Heris četiri godine treba da služi kako bi odradio 75 miliona dolara.

Njihovi potpisi bili su maltene osigurani, pošto ni Vašington ni Bruklin nisu imali prostor ispod "salari kepa" da ih zamene.

Ponovo nam nije najjasnije koje kriterijume "Bličer riport" koristi, ali pretpostavljamo da je dugačak i velik ugovor presudan faktor kada je Bertans u pitanju.

Koliko god je on najbolji visoki šuter na planeti, jednodimenzionalan je i to je loše po njegov tim.

Heris je nešto bolji, pa ume povremeno i da kreira igru, ali nepostojanje u odbrani ne prolazi bez kazne.

 

 

 

Zanimljiv spisak...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading