"ORLOVI" VIŠE NEMAJU PRAVO NA KIKS: Ovim putem Srbija mora do Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

28.11.2020

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivani poraz Srbije od Švajcarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo je doveo "orlove" u veoma težak položaj.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Srbija - Švajcarska

Poraz je zakomplikovao situaciju u našoj grupi, problem leži u tome što je ovo drugi poraz Srbije. Na svom terenu smo već poraženi od Gruzije i sada imamo skor od jedne pobede i dva poraza. 

Gruzija je u najboljoj situaciji jer ima tri pobede i nema poraz, dok Finska ima isti skor kao Srbija i Švajcarska sa po jednom pobedom i dva poraza. 

Dobro je to što samo poslednje mesto u grupi ne vodi na Eurobasket, što znači da bez obzira na druge rezultate "orlovi" sve drže u svojim rukama. 

RepublikaFoto: Starsport

Ključni meč Srbije mogao bi biti u ponedeljak sa Finskom gde bi pobedom povećali šanse za plasman,  jer u februaru slede mečevi sa Gruzijom i Švajcarskom, sa jednom pobedom bi "orlovi" mogli na šampionat.

Međutim, ključ je u meču sa Finskom gde bi pobedom imali 2-2, pa bi u slučaju poraza Švajcaraca od Gruzina bili drugoplasirani. Ukoliko Švajcarska dobije i Gruziju, onda nam je ključni meč i februaru sa njima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading