OTREŽNJENJE ZA SRBIJU: Švajcarci ŠOKIRALI "orlove" i slavili posle VELIKE DRAME!

Autor:

Sport

28.11.2020

14:15 >> 16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije su neočekivano poraženi od selekcije Švajcarske posle velike drame sa 92:90, okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Srbija - Švajcarska

Meč je počeo lakim poenima Dangubića, da bi Švajcarci odgovorili pogotkom za tri poena. Posle dva od tri pogođena slobodna bacanja Anđušića usledila je serija trojki. Simanić je pogodio za vođstvo Orlova 9:6, a potom je precizan bio i Dangubić za 12:8.

Posle nove trojke Simanića, Srbija je napravila osetiniju razliku (15:8). Ipak, uzvratili su istom merom Švajcarci, pa su uz dva pogođena šuta sa distance prišli na 15:14. Posle treće trojke Mlađana semafor je pokazao 17:17.

Isti igrač je pogodio za preokret Švajcarske 24:21. Pala je koncentracija srpskim košarkašima u završnici četvrtine, pa su posle prvih deset minuta gubili 28:25.

Druga četvrtina počela je trojkom Švajcarske sa devet metara, ali je Srbija odmah odgovorila. Preko Pota i Avramovića srpska reprezentacija uspela je da dođe do vođstva 35:33.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket

Posle trojke Avramovića iz veće udaljenosti, Srbija je imala prednost od 40:36. Usledila je serija Švajcaraca koji su poveli 45:44, zbog čega je Igor Kokoškov tražio tajm-aut.

Bez jasne ideje u napadu igrali su Orlovi do kraja deonice, a je na poluvremenu Švajcarska vodila 49:44.

Zategli su naši reprezentativci  odbranu malo, pogodili kada je trebalo, ali su ipak dozvolili Švajcarcima neke otvorene šuteve i iako su dobili treću četvrtinu sa 4 poena, imali su zaostatak od 73:72 posle tri odigrane četvrtine.

Kovač pogađa 10. trojku na startu četvrtine, odmah otvara deonicu svojim najjačim oružjem za 76:72.

Švajcarska je održavala prednost do sredine četvrtine, pošto je lako dolazila do pozicije za šut.

Ipak, uspela je posle dužeg vremena Srbija da uzvrati, te posle poena Anđušića stigne do 85:84.

 

Promašivali su u nastavku orlovi, pa je Švajcarska kontrolisala situaciju i u završnici je imala prednost 90:85.

Posle prodora Avramovića smanjila je Srbina na 90:87, da bi Apić izjednačio na 90:90.

Na 36 sekundi do kraja Baldasar je promašio dva slobodna bacanja. Pogrešio je potom Anđušić, izgubio je loptu i Švajcarska je imala 21 sekund za napad za pobedu.

Dušan Mlađan pogodio je za 92:90 i pobedu Švajcarske.

Četvrta četvrtina, Srbija - Švajcarska 90:92

10. minut - Promašuju Švajcarci, Apić pogađa uz faul i za izjednačenje! Neverovatno, promašuju Švajcarci slobodna bacanja, pa neverovatna greška Anđušića... Neverovatno Kovač pogađa za pobedu Švajcaraca!

9. minut - Lep prodor Avramovića, može li Srbija do preokreta?

7. minut - Promašaj Zagorca, a ona nova trojka Kovača! A, onda tri sekunde u reketu, nije dobro...

6. minut - Neverovatno, kakva trojka Mlađana na isteku napada! A onda i faul u napadu za Simanića, Srbija u neugodnoj situaciji...

5. minut - Srbija izjednačuje! Pogađa Apić, pa bravura Anđušića!

4. minut - Čim Srbija poveže dva napada, Švajcarci uzvraćaju, previše primljenih poena! Apić pogađa samo jedno slobodno bacanje. Hladan tuš, Mlađan pogađa sa više od 8 metara! Međutim, Anđušić vraća!

2. minut - Apić promašuje zicer, Švajcarci kažnjavaju!

1. minut - Nova trojka Švajcaraca, previše prostora ostavljaju naši protivnicima, a šut im ide skoro čitavog meča, Kovač pogađa treću trojku! 

Treća četvrtina, Srbija - Švajcarska 72:73

10. minut - Konačno trojka Anđušića za izjednačenje! Novi napad za Srbiju, i slobodna bacanja za vođstvo! Švajcarci pogađaju uz zvuk sirene za novo vođstvo!

9. minut - Lepa kombinacija Anđušića i Kravića, Švajcarci ponovo na liniji slobodnih bacanja, igra se sa dosta faulova...

8. minut - Novi poeni Švajcaraca posle prodora, Zagorac promašuje za 3, ali uz dosta sreće uspevamo da iznudimo dva slobodna bacanja.

7. minut - Prazan hod obe reprezentacije, po nekoliko preambicioznih pokušaja sa obe strane...

6. minut - Anđušić jednom precizan sa linije slobodnih bacanja, potom sjajna odbrana, ali ništa od realizacije... Razmena poena sa linije slobodnih bacanja... 

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket

5. minut - Bezidejna Srbija u napadu, Švajcarci bolje kombinuju... Konačno jedna lepa akcija našik, Apić je strelac, a ona prodana lopta Švajcaraca, ponovo pogađa Apić kojise razigrao u ovim momentima...

4. minut - Blokiran Apić pod košem, laki poeni Švajcaraca sa druge strane! Apić precizan oba puta sa linije slobodnih bacanja...

3. minut - Švajcarci igraju čvrsto, već treći orekrša, Simanić siguran sa liije slobodnih bacanja! Neverovatno se Enzege iszborio posle promašaja i poentirao!  Anđušić fauliran na trojci, sva tri puta precizan!

2. minut - Neverovatno, nova trojka Švajcaraca, ovoga puta Kovač, međutim odmah vraća Simanić!

1. minut - Švajcarci nastavljaju da terorišu, trojkom ptvaraju drugo poluvreme!

Druga četvrtina, Srbija - Švajcarska 44:49

10. minut - Novi promašaj Srbije, Švajcarci ponovo precizni sa poludistance, i još jedan protraćen napad naših... Kraj prvog poluvremena!

9. minut - Švajcarci sigurni sa linije slobodnih bacanja

8. minut - Neefikasnih nekoliko napada Srbije...

7. minut - Srbija nema rešenje za Marka Mlađena! Sjajna akcija Švajcaraca koji ponovo preuzimaju vođstvo!

6. minut - Razmena sa linije slobodnih bacanja! Prazan hod Srbije, Dangubić promašuje za 3, Enzege lako do 2 poena!

5. minut - Raspucao se Aleksa Avramović, nova trojka za njega!

4. minut - Loša reakcija naše odbrane, smenjuju se u vođstvu Srbija i Švajcarska! Avramović ponovo pogađa, on diktira tempo na terenu!

3. minut - Srbija ponovo vodi, trojka Avramovića!

2. minut - Švajcarci poentiraju posle prodora, Zagorac vraća sa poludistance!

1. minut - Nova trojka Švajcaraca, i to sa 9 metara, novi poeni Mlađena! Vraća trojku Avramović ekspresno! Zagorac kupi odbitak ispod koša i poentira za 2!

 

 

Prva četvrtina, Srbija - Švajcarska 25:28

 

10. minut - Nespretni napad rezultirao je izgubljenom loptom. Švajcarci pogađaju uz zvuk sirene...

9. minut - Sjajna krađa kapitena, pa još lepše polaganje sa druge strane!

8. minut - Za pola koraka su brži Švajcarci u ovom delu igre, ali Avramović to kažnjava brzim prodorom sa druge strane kojim je iznudio bacanja. Na terenu je i najviši igrač Srbije, Dejan Kravić. Još uvek duva promaja pod košem Srbije, pa Mlađan ponovo pogađa iz trka. 

7. minut - Švajcarci vezuju seriju pa prilaze na poen razlike. Na terenu su Avramović i Zagorac. Kapiten odma pravi prekršaj, ali protivnik ne koristi napad. I Apić se upisao u strelce efektnim kucanjem. Odbrana Srbije ne prati napad, pa naši puleni imaju već tri faula.

5. minut - Stefan Peno pokazuje odličnu viziju, pa pronalazi Dangubića samog na trojci. Švajcarci brzaju, pa prodaju dva napad ubrzanim šutevima. Srbin u dresu protivnika Marko Mlađan potom je napravio korake. "Orlovi" deluju brutalno iza linije 3,65, pa sada i Simanić pogađa drugu trojku.

3. minut - Mešoviti sastav Srbije za sada izgleda odlično. Anđušić je nastavio dobar start tako što je iznudio tri bacanja, od kojih je pogodio dva, ali Švajcarci uzvracaju još jednom trojkom, pa su stopostotni od početka meča za tri.

1. minut - Nemanja Dangubić postiže prve poene na meču. Kovač uzvraća sa trojkom. Usledio je koš Simanića gde je morao da se ugura pod koš kroz dvojicu defanzivaca.

 

Ovako izgledaju startne postave:

Srbija: Anđušić, Apić, Dangubić, Peno, Simanić

Švajcarska: Kotur, Jurkovic, Kazadi, Kovač, M. Mlađan

 

Pred meč: Košarkaši Srbije izašli su na zagrevanje:

Grupa E sastala se u Finskoj kako bi oformili "balon" u kome će se boriti za prolazak na kontinentalno takmičenje 2022. godine.

Prvi na "meniju" za "Orlove" biće Švajcarci, a kako kaže selektor, ljubav prema Srbiji i košarci trebala bi da bude dovoljna za uspešan prozor.

- Svi volimo košarku i našu reprezentaciju, zato treba dati podršku igračima i dati im vetar u leđa. Treba biti objektivan, realan, volim ovaj tim i ono što imamo ovde. Imamo i momke koji su tu u kontinuitetu - istakao je Kokoškov.

 

 

Iako je ova selekcija krajnje neiskusna, realno je da protiv inferiorne Švajcarske ne bi trebala da ima probleme, a tok meča možete da pratite uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading