Ko je nova zvezda Kingsa? SRBIN ZAMENIO SRBINA U SAKRAMENTU!

Autor:

Sport

28.11.2020

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Bogdanović napustio je Sakramento Kingse kako bi nastavio karijeru u Atlanti, ali neće Nemanja Bjelica dugo patiti za sunarodnicima, pošto mu se u glavnom gradu Kalifornije pridružio još jedan Srbin.

RepublikaFoto: Tanjug
Nemanja Bjelica dobiće novog sunarodnika u Kingsima

Iako još uvek nije zaigrao za Srbiju, Frenk Kaminski i te kako je ponosan što je Srbin, a sada će na svom srpskom moći da poradi sa Bjelicom u Kingsima.

On je sa njima potpisao jednogodišnji ugovor nepoznate vrednosti, ali ko je uopšte Kaminski?

 

 

On se rodio 4. aprila 1993. godine u Ilinoju, sedištu Četničkog pokreta van Srbije. Deda mu je Srbin, što automatski znači da je i on "naš", a još od 2014. pregovaralo se između njega i KSS o nastupanju za "Orliće", a kasnije i za seniorsku reprezentaciju.

 

 

On je bio 9. pik na NBA draftu, ali nije procvetao kao očekivano posle osvajanja titule "Koledž igrača godine" na Viskonskinu, pa u NBA tokom karijere beleži 9,8 poena, četiri skoka i 1,6 asistenciju, dok je prošle sezone na 39 mečeva postizao nešto bolje proseke od 10 poena, 4,5 skokova i 1,9 asistencija.

Igor Kokoškov govorio je već indirektno o njemu, pa je otkrio da su svi Srbi dobrodošli u nacionalnu selekciju - bilo da su rođeni u Srbiji ili negde drugde.

 

 

 

Sada će Kaminski imati prostor i priliku da tu čast zaradi, kao i da pomogne Kingsima da prvi put posle 2006. uđu u plejof, što neće biti nimalo lako...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading